SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adaleti Tanrı'dan Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 5 asıl sanığı olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler’in 7 yıl sonra cezaevinden tahliye edilmesine öldürülen Alman Tilman Geske’nin eşi Suzanan Geske, tahliyeler karşısında üzüldüklerini ve tedirgin olduklarını belirtti.

İHA muhabirine konuşan Suzanna Geske, eşi Tilman Geske’nin de öldürüldüğü Zirve Yayınevi Cinayetlerinin asıl sanıklarının 7 yıl sonra yeni düzenleme nedeniyle cezaevinden tahliye edilmesi süreci hakkında, “İlk önce biraz üzüldük, biraz adaletsiz oldu. Çünkü asıl katillerin tahliye olması bize garip geldi. Ama tabii ki yeni yasal düzenleme olduğu için biz bir şey yapamıyoruz. Kişisel olarak söylersem; çünkü ben onları 7 sene önce affettiğim için ve onlara karşı kin ve nefretim olmadığı için benim için problem yok. Çünkü psikolojik olarak ceza çekecekler. Bana göre ceza çekecekler. Belki de kaçarlar. O da olabilir. Ama ben öyle kaçarak bir hayat yaşamak istemezdim. Bir taraftan adaletsizlik bir taraftan, bana karşı bir şey değil ama bir çok insan bu olaya tepkili. Tedirginlik oldu ve bizim içinde güvensizlik oluşturdu, bizim cemaatimiz için. Onun için gerçekten üzüldük” dedi.

Suzanna Geske bundan sonraki süreç için ise “Aslında benim için en üzücü kısım mahkemenin durumu ile ilgili. Yeni yasal düzenleme nedeniyle bütün mahkemeler değiştirilecek. Bütün heyette değişecekmiş. Bizim duamız gerçekten eski mahkeme heyeti kalsın. En önemlisi mahkeme başkanı kalsın, yani yeni mahkemeye eski mahkeme başkanı da atansın. Çünkü eski mahkeme başkanı olmazsa, 100 binden daha fazla sayfayı kim okuyacak. Gelecek olan yeni heyetin hiçbir şeyden haberi ve bilgisi olamayacak. Neyin ne olup olmadığını hiç anlamayacaklar. O zaman mahkeme daha uzun sürer ve hiç bitmez. Biz bu yaz dönemine doğru kararın çıkmasını umut ediyorduk. Mahkeme başkanı da gerçekten bu yargılamayı hızlandırdı. Mahkemenin eski heyetini yeni dönemde de istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

Mahkemenin değişmemesi durumunda dosyanın karara çıkması konusunda umutları olduğunu belirten Geske, “Heyet değişirse dosya daha da uzar. Çünkü yeni gelecek olan hakim ve savcılar hiç bir şey bilmeyecek. Her şey yeni yeni başlayacak. Bu durumda adaletin yerine bulacağına inanmıyorum. Ben bu dünyadaki adaletten umut etmiyorum. Biz Adaleti Tanrı’dan bekliyoruz” ifadelerini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız