SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adaletin Savunucusuyuz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın aylık toplantılarının sonuncusunun konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İstanbul'da yapılan toplantıya ilişkin dernekten yayınlanan bülten şöyle:

"MİAD Geleneksel Aylık Toplantılarının 46.’sının konuşmacı konuğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Toplantı; MİAD üyeleri ve misafirlerin katılımı ile 24 Mart 2011 Perşembe günü Holiday Inn Airport Otel’de gerçekleşti.

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş yaptığı açılış konuşmasında, Malatya’nın yetiştirdiği önemli isimleri rahmetle andı ve Malatya’ya değer katan her isme teşekkür etti. Akdaş; Malatyalı işadamlarının sahip olduğu ve ülke ekonomisine yön veren, katkı sağlayan firmalardan; Polisan, LC Waikiki, Kiğılı, Çalık Holding, Acıbadem, Medicana, Öz-Ak Tekstil, Sabri Özel, Gizia, Holiday Inn Airport, Four Seaons Otel, Ela Quality, Greenpark ve daha birçok ismi katılımcılara tanıtarak Malatyalıların markalaştığını vurguladı. MİAD’ın da işadamlarımıza her anlamda katkı sağlamayı amaçladığını dile getirdi.

“13 yıl önce bir grup Malatyalıdan oluşan MİAD, bugün 400’ü aşkın üyesi ve 2 bini aşkın iletişim ağı ile kurumsallaşmasını tamamlamış bir markadır. MİAD; bilgiye dayalı, proje odaklı, tarafsız, katılımcı özellikleri ile diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından ayrılmaktadır. Biz dernek olarak üyelerimizden aldığımız güçle Türkiye’ye örnek, sosyal sorumluluk projeleri ürettik, üretiyoruz.” Diyerek sözlerine devam eden Akdaş; Malatya Eğitim Bursu (MEB) projesinde bugün 848 öğrenciye, toplam 1 milyon TL burs verildiğini ve bu bursların zamanla artacağını vurguladı.

Yunus Akdaş daha sonra siyasi partilerden beklentilerini dile getirerek herkesin haklarını güvenceye alan, insanımızın beklentilerini karşılayan, ülkemizin onuru olacak kısa ve anlaşılır dile sahip yeni bir anayasa çalışmasına katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, 12 Haziran genel seçimlerinin ülke ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dile getirdi.

Ardından söz alan MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı K. Naci Ekşi konuşmasında; ülkemizde insanların birlik ve barış içinde yaşaması gerektiğini vurgulayarak “Bu savaşlarda çocuklarımız ölmemelidir” şeklinde konuştu ve sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bıraktı.

Konuşmasına Malatyalılar ile olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek başlayan Kılıçdaroğlu, Malatya insanının çalışkanlığından, Malatya’yı Malatya yapan farklı değerlerden ve şehirin öneminden bahsetti.

Konuşmasında pek çok konuya değinen Kılıçdaroğlu; çocukların ölmemesinin çaresi silahlar olmadığını, bu sorunun konuşarak, anlaşarak aşılması gerektiğini söyledi.

Siyaset kurumu üzerine düşeni yaptığında çocuklarımız ölmez dedikten sonra Aile Sigortası konusuna değinerek Aile Sigortası Kurumu projesi hakkında bilgi verdi. Sosyal ve hukuk devletin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi vererek, eğitim konusu üzerinde durdu ve özellikle üniversite eğitiminin öneminden bahsetti. “insanlar sorgular. Bu eğitimin parçasıdır. Sorgulamanın önü kapatılmamalıdır. Üniversiteler bilim ve teknolojinin üretilmesi gerektiği yerlerdir. Bu üretkenlik için de sorgulamak şarttır.” Şeklinde konuştu.

CHP’nin yaptığı en büyük devrimin Cumhuriyeti kurmak olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu; “bundan sonra ülke ekonomisini canlandıracağız. 2023’te %7 gelişim hedefliyoruz. 650 milyar dolar ihracat ve 750 milyar dolar ithalat hedefi ile ekonominin sorununa çare olacağız” dedi. Gelen soru üzerine Ergenekon davasına da değinerek “biz Ergenekon savunucuzu değiliz. Biz hukukun ve adaletin savunucusuyuz. Suçlu olan varsa yargılanır. Her zaman adaletin üstünlüğüne güvendik” şeklinde konuştu.

Başörtüsü konusunda gelen soruyu ise; “Başörtüsü kadınların değil erkeklerin sorunu haline geldi. Neden bu konuyu tartışıyoruz anlamıyorum. Biz özgür bir ülkeyiz. Kılık kıyafete kimse karışamaz. Üniversiteler öğrencilerimiz en özgür olduğu yer olmalıdır. Buralarda kılık kıyafet değil, bilim tartışılmalıdır” diyerek konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

“Eğer bir ülkede yurttaşlar verdiği verginin hesabını rahatça sorabiliyorsa o ülkede demokrasi vardır.”

Daha sonra demokrasiyi tanımlayan Kılıçdaroğlu; “Eğer bir ülkede yurttaşlar verdiği verginin hesabını rahatça sorabiliyorsa o ülkede demokrasi vardır. Ödediğimiz verginin hesabını sormak zorundayız.” dedi ve başka bir programı olmasına rağmen, katılımcılardan gelen; sanayi, 2023 hedefleri, dokunulmazlık, başörtüsü sorunu, özelleştirme, taşeron işçilik gibi konular hakkındaki tüm soruları yanıtladı.

Toplantı sonunda organizasyondaki emeği nedeni ile Mevlüt Arslanoğlu’na MİAD Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Akbalık, Katılımı nedeni ile de Kemal Kılıçdaroğlu’na Mevlüt Arslanoğlu plaket takdim etti. MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş’da Kılıçdaroğlu’na meşhur Malatya kayısısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız