SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adam Gariban Bir Adam!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:00:36
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin, "Siyasetin yeri TBMM'dir. Cumhurbaşkanlarının sorumluluğu yoktur ki. 'Tarafsız olmayacağım' diyor. Yemin edecek. 'Namusum ve şerefim üzerime tarafsız davranacağım' diye yemin edecek. Tarafsız olmak, bütün siyaset partilerine eşit mesafede durmak demektir. Sen öyle değilsin. 'Ben tarafsız olmayacağım' diyorsun" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP olarak bütün zeytin üreticilerinin yanında olduklarını belirterek, zeytin üreticileri için parlamentoda tüm çabanın gösterileceğini ifade etti.

Ethem Sarısülük Davası'nda mahkemenin verdiği tutuklama kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Gezi olayları sağlıklı işleyen bir demokrasi de olması gereken olaylardır. Toplum, özel yaşamına müdahale edilmesini kabullenememiştir. Kendi demokrasisine sahip çıkıldı ama orantısız güç kullanıldı. Pek çok insanın hayatı karartıldı. Erdoğan, bütün gücüyle nasıl bu davaları kapatırım telaşına girdi. Cumhurbaşkanı adayı, 'Ne yapacaksınız, elbette silah çekip öldüreceksiniz' diyor. Bu dün değişti, davada karar verildi. Sanıyorlar ki baskı olacak birileri vazgeçecek. Baskılar bizi yıldıramaz, baskıya direnmek bizim ruhumuzda var zaten. Biz, kendi ülkemizde her yurttaşın özgürce yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Manevi duyguların en yoğun olduğu Ramazan ayında olunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Hırsızlığa hamilik yapan adama, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda oy verecek misiniz" diye sordu.

Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasından önce Saadet Partisi'ne yaptığı ziyareti hatırlatan Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın kendisine Karacaoğlan'ın şiirini okuduğunu söyledi. Şiirde, 'Kul hakkı yiyenden iğneden ipliğe bir gün sorulur' mısralarının yer aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Onlardan birisi şimdi Cumhurbaşkanı adayı. Eminim sandığa giderken bu şiiri okuyacaktır" diye konuştu.

AK Parti'li vekillere seslendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sizler kapıkulu değilsiniz birilerinin emir ve talimatıyla boş kağıda imza atma gibi kişilik zafiyeti göstermemelisiniz. İçinizden biri de çıkıp biz tuzluk değiliz diyemediniz. Boş kağıda gidip imza attınız, kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağını bilmeden. Erdoğan, Rıza Sarraf'ı Cumhurbaşkanı adayı, Bülent Arınç'ı da Genel Sekreter gösterebilirdi. Neden Bülent Arınç Genel Sekreter çünkü ağlayacak birine ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda 'siyaset yapacağı' yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Siyaset, siyasi partilerin işidir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset yapılacak yer değil. Siyasetin yeri TBMM'dir. Cumhurbaşkanlarının sorumluluğu yoktur ki. Tarafsız olmayacağım diyor. Yemin edecek. 'Namusum ve şerefim üzerime tarafsız davranacağım' diye yemin edecek. Tarafsız olmak, bütün siyaset partilere eşit mesafede durmak demektir. Sen öyle değilsin. Ben tarafsız olmayacağım diyorsun. Diyor ki, 'Ben havalimanı inşaatını da yol inşaatı ihalelerini de takip edeceğim'. Sen bir haramzadesin, kusura bakma. Cumhurbaşkanlığı adaylığı temiz olması lazım, cam gibi olması lazım cam. Senin neren temiz. Mal varlığını vermiş. Evi yok. Aramızda para toplayıp ev alalım bari. Adam gariban bir adam" dedi.

"İHSANOĞLU, HALKTAN BİRİSİ"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun etrafında bir koruma ordusu olmayan biri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Halktan birisi. Sen koruma ordusu olmadan, gidip bir kahvede oturabilir misin. oturamazsınız. Göreceksiniz. Ekmeleddin Bey gidecek, oturacak, her yurttaşı kucaklayacak" ifadelerini kullandı.

'Yalancıdan Başbakan olmaz' diye sık kullandığı bir cümlenin olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan Cumhurbaşkanı adayı da olmaz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız