SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adam Kaçırma, Silahlı Baskın, Caddedeki..

A- A+ PAYLAŞ

Cezmi Kartay’da bir esnaf silah zoruyla kaçırıldığını, bir başkası tehditle senet imzalatıldığını öne sürerken, bir başka esnaf silahlı saldırıya uğradı. Ana caddede “silah sallayarak” gezen iki şahıs ise yakalandı.

SİLAH ZORUYLA KAÇIRMA İDDİASI..
Polise başvuran 25 yaşlarındaki M.Ş. adlı şahıs, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki işyerinde iken, önceden tanıdığı 25 yaşlarındaki M.K. adlı şahsın gelip para istediğini, para olmadığını söylediğini ve daha sonra bankaya gittiğini, parasını bankaya yatırdığını, banka çıkışında şahsın tekrar gelip para istediğini, “yok” deyince de “Beni o zaman Battalgazi yoluna bırak” diye konuştuğunu, babasına ait oto ile yola çıktıklarını, şahsın yolda bira alıp, aracın arkasına geçtiğini ve silahına mermi sürerek, Karakaya Baraj Gölü kenarına gitmelerini söylediğini öne sürdü. M.Ş., korktuğu için baraj kenarına gittiklerini, orada şahsın silah çekip yine para istediğini, olmadığını söyleyince cep telefonunu aldığını, o arada yıkık bir eve silahla ateş edip para istemeye devam ettiğini, bir ara bıçak çekip boynuna dayadığını ve ölümle tehdit ettiğini, kendisinin korkup para bularak vereceğini söylediğini, bunun üzerine tekrar Cezmi Kartay Caddesi’ne geldiklerini, şahsın bir yerden para alacağını söyleyip, tabancayı torpido gözüne bırakıp gittiğini, daha sonra uzaklaştığını iddia etti. Polis, torpido gözünde 1 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca buldu, baraj kenarında ise 1 kovan elde edildi. M.K. adlı şahsın yakalanmasına çalışılıyor.

KAYINBİRADER BASKINI..
Eski sanayi sitesinde 27 yaşındaki S.E. adlı şahsın işyerindeki silahlı baskın olayına polis müdahale etti. S.E., polise verdiği ifadede, ablası ile 4 yıldır ayrı yaşayan ve boşanma davaları devam eden 46 yaşındaki F.D. adlı eniştesinin, işyerine gelip küfrettiğini, kendisini görünce de belinden çıkarttığı silahı üzerine doğrulttuğunu, işyeri çalışanları müdahale edince silahın yönünün değiştiğini ve 3 el ateş aldığını söyledi. Polisin gözaltına aldığı F.D.’nin “susma hakkını” kullanarak ifade vermediği belirtilirken, 38 kalibrelik Smith Wesson marka tabancaya el konuldu. Adliyeye verilen F.D. tutuklandı.

SENET İMZALATMA İDDİASI..
Öte yandan, savcılığa başvuran ve karı-koca oldukları belirtilen H.Y. ve M.Y., tehditle senet imzalatıldığı iddiasında bulundular. H.Y., ifadesinde evini taşımakta iken evine gelen 34 yaşındaki M.Ö., 32 yaşındaki M.O. ve 30 yaşındaki Y.Ö.’nün kendisini Hamidiye Mahallesi’ndeki bir adrese götürerek, tehdit edip 46 bin 500 YTL’lik senet imzalattıklarını, ayrıca ürün teslim edeceğine dair belge imzalattıklarını, kendisine silah gösterdiklerini öne sürdü. Yakalanan 3 kişi ise iddiaları kabul etmediler ve aralarında iş ilişkisi olan H.Y.’nin, borcunu ödememek için şikayette bulunduğunu öne sürdüler. Adliyeye verilen 3 kişi salıverildi.

CADDEDE SİLAHLI ŞAHISLAR..
Öte yandan, polise 23.45 sıralarında yapılan ihbarda, İnönü Caddesi SSK Müdürlüğü civarında iki şahsın silah göstererek gittikleri bildirildi. Bunun üzerine polisler 28 yaşındaki S.K. ve 30 yaşındaki S.A. adlı şahısları yakaladı. S.K.’nın üzerinde kuru sıkıdan çevirme tabanca ile 6 mermi, S.A.’da ise 1 adet “kelebek” diye adlandırılan bıçak bulundu. Şahıslar hakkında soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız