SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adam Siyasetin Peşinde!..'

A- A+ PAYLAŞ

Hemşehrimiz merhum Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal döneminde Milli Eğitim Bakanlığı yapan ve Malatya Eğitim Vakfı’nın kurulmasında da büyük desteği olan eski milletvekili Metin Emiroğlu, MİAD’ın öncülüğünde oluşturulan burs platformunu eleştirdi. Avrupa Malatya Dernekleri Federasyonu'ndan da, "Malatya Burs Platformu" girişimine tepki geldi.

BU NEREDEN ÇIKTI?!.
Emiroğlu, MEV’in yanısıra diğer köy ve ilçe derneklerinin burs verdiğini ve bu işi yıllardır başarı ile yürüttükleri bir dönemde, hangi amaçla yeni bir burs platformu oluşturulmak istendiğini anlayamadığını söyledi.

Böyle bir şeyi onaylamalarının mümkün olmadığını vurgulayan Emiroğlu “Efendim, mevcut dernekler birleştirilip merkezileştirilecekmiş. Mevcutları dağıtarak yeni bir oluşuma ihtiyaç yok. Bunun yerine mevcudu büyütmek lazım. MEV, bu işten dolaylı olarak zarar görür. Ama yeni oluşumun da amacına ulaşacağını zannetmiyorum. Malatyalılar da maalesef, var olan oluşumları dejenere edip yeni bir kurum oluşturup onun başına geçme derdindeler. O filan adam da zaten siyasete girmenin peşinde. Bu yüzden bu tür yeni oluşumları tasvip etmemiz mümkün değil. Çok fazla bir ilerleme olacağını sanmıyorum.” diye konuştu.

AMDF’DEN TEPKİ..
Bu arada, Malatya’da “15 bin Üniversiteliye burs sağlama ve şeffaflık” iddiasıyla Vali Ulvi Saran’ın önayak olmasıyla başlatılan “Malatya Burs Platformu” girişimine, Avrupa Malatyalı Dernekleri Federasyonu’ndan da tepki geldi.

Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş, yönetimi adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Avrupa’daki Malatyalılar Derneği olarak, rahmetli hemşehrimiz, Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın emaneti olan, bugüne kadar binlerce Malatyalı öğrenciye ayrım gözetmeden burs veren Malatya Eğitim Vakfı’nın madden ve manen yanındayız.

Seçim startının verildiği ve ülkemizin kritik bir dönemden geçtiği bu süreçte prim yapmaya çalışan ve milletvekili adaylıklarını açıklayacak şahıslar yine sahneye çıkmışlar, burs vereceklermiş!!!

Bugüne kadar neredeydiniz? Seçime 6 ay kala mı aklınız başınıza geldi?

Burs veren zaten istediği yerde veriyor. Siz niye Özal’ın kurdurduğu Malatya Eğitim Vakfı çatısı altında vermiyorsunuz? Buna engel bilmediğimiz bir şeyler varsa, çıkın adam gibi açıklayın!!!

İstanbul’da genel başkan Prof.Dr. Mesut Parlak, Ankara’da şube başkanı Ekrem Dernek gibi, bu şehrin öz evlatları MEV’de görev yapıyorlar ve adam gibi adamlar. Bunlar ömürlerini Malatya’ya adamış insanlar.

Malatya’da ve dışarıda çok sayıda güzide insan Malatya Eğitim Vakfı’nın yanında. Suyu bulandırmayın. Burs verme bahanesi altında yola çıkanlara sözümüz, burs verecekseniz, gideceğiniz kapı Malatya Eğitim Vakfı olmalıdır.

Burada yine Malatya’nın sivil toplum örgütlerine, sözde toplum önderlerine sesleniyoruz. Neredesiniz? Tribünde izleyici olmayın, üç maymunu oynamayın, safınızı belli edin.

Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Malatya Eğitim Vakfı’nın yanındayız. Her zaman olduğu gibi doğru nerede ise, Malatya’nın menfaati nerede ise onun yanında oluruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız