SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adama Gülerler Ya!.'

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme kapsamına alınan Malatya Şeker Fabrikası'na ait alanın 306.5 dönümlük bölümünün Malatya Belediyesi'ne devri dolayısıyla imzaların atıldığı saatlerde Türk-İş’e bağlı Şeker İş Sendikası Malatya Şube başkanı Nuri Murat’da bir açıklama yaparak “Devir işlemi hukuka aykırıdır. Çünkü mahkeme süreci devam ediyor” dedi.

Özelleştirme kapsamına alınan Şeker Fabrikasına ait 306.5 dönüm alanın Malatya Belediyesine devri konusunda soruları yanıtlayan Şeker-İş Sendikası Nuri Murat “ Bilindiği gibi Malatya Belediyesi fabrika alanında 717 dönüm arazisine talip olmuştu. 306.5 dönümlük alan Özelleştirme İdaresi başkanlığının(ÖİB) 57 no’lu kararına istinadendir. Hukuka aykırı bir işlemdir. Bizim mücadelemiz üretimin engelleyecek durumun ortaya çıkmamasıdır ve mahkeme süreci de devam ediyor” diye yanıtladı.

Murat, “Fabrika ve alanı özelleştirme kapsamına alındı. Burası bir şekilde elden çıkarılacak. Belediyenin almasına karşı çıkmanız Sümerbank ve Tekel gibi özel kişi grupların ellerine geçmesi anlamına gelmiyor mu?” yönlü sorusuna “Hayır. Biz fabrikamızın üretimi engelleyecek duruma gelmemesi için mücadele ediyoruz. Yani özelleştirme kapsamından çıkarılması için de mücadele ediyoruz. Ayrıca Hal Binası ve alanı belediyenin değil miydi? Kendi alanlarını kamu yararına sunulması dururken satışa çıkarmadılar mı? Kendi mallarını satışa çıkarırlarken kamu yararı düşünülmüyor. Ama söz konusu bizim araziler olunca kamu yararı söz konusu oluyor. Adama gülerler ya!” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız