SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adamda Laf Çok!.

A- A+ PAYLAŞ

 

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarından Malatyaspor'da kulüp başkanı Mustafa Korkmaz, takımdaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Dede Korkut Parkı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Korkmaz, Malatyaspor'u yeniden inşa ettiklerini söyledi.  Korkmaz, yepyeni bir Malatyaspor için çalıştıklarını belirterek, "Malatyaspor'un BAL liginde mücadele etmesi Malatyalıları olduğu kadar bizleri de derinden üzmektedir. Malatyaspor'un bu duruma düşmesi ve bu süreçle alakalı olarak 2006 yılından bu yana gelen bir süreçtir. Malatyaspor'u devraldığımızda kalemi kırılmıştı. Burada bütün Malatyalıların irdelemesi gereken nokta bu kulüp bugüne kadar nasıl yönetilmiştir? Neden buraya gelmiştir" dedi.

Mustafa Korkmaz'ın günah keçisi ilan edilmesinin çok yanlış olduğunu anlatan Korkmaz, şunları söyledi: "Malatyaspor'a kaybettiği değerleri kazandırıncaya kadar görevimizin başındayız. Buna da devam edeceğiz. Bu süreçte yapılması gereken maddi manevi ne varsa bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat Malatyaspor'un bu hale gelmesindeki en büyük sürecin devamı olarak bizim takip ettiğimiz devam eden davalar var. Bu süreç askıya alınmamıştır. Fakat Malatyalılar Malatyaspor'un kalemini kırdığı için hiçbir şekilde bize destek olunmadığı için biz de kendi gücümüz nispetinde ancak bu kadar götürebiliyoruz. Türkiye'de spor kulüplerini zarara uğratanlar hakim karşısına nasıl çıkıyor ve cezalandırılıyor bunu hepimiz görüyoruz."

Yeşiltepe Tesisleri'nden çıkarılmak istendiklerini ileri süren Korkmaz, şöyle konuştu: "Geçen sezon Malatya'da yeni bir atılım gerçekleştirildi ve Yeni Malatyaspor meydana geldi. Biz, Yeni Malatyaspor'un Malatya futbolunda bir yere gelmesi için en büyük desteği vermeyi taahhüt ettik. Yeni Malatyaspor'un da ilk delege ve üyelerindenim. Malatya futbolu bir yere gelsin diye, Bank Asya 1. Lig hedefiyle çıktığı bu yolda tesislerin kulübe yakışmadığı söylendi. Ve biz kendilerine hiçbir şekilde zorluk çıkarmadan Nurettin Soykan Tesislerini boşalttık. Yeşiltepe'de bulunan tesisle yer değiştirdik. Fakat Malatyaspor'un kalemini kıran, kulübü kapatmayı kendisine görev addetmiş bazı insanlar şimdide kulübün küçücük tesisten çıkarılması için belediye başkanımıza baskı yapmaktadır. Maalesef belediyemizde bu oyuna gelerek, bize destek olmak yerine Malatyaspor'un üzerine gelerek tesislerin boşaltılmasıyla alakalı yazı gönderilmiştir. Bunlar hoş değildir. Bu memleketin 46 yıllık kulübüne bunlar reva
görülmemelidir."

Korkmaz, Malatyaspor'un kurtuluşu adına dava süreçlerinin devam ettiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yönetimlerle alakalı devam eden hukuki bir süreç var. Bu hukuki sürecin devam etmesi nedeniyle bir şey konuşmamız şu an yanlış olur. Bu hususta önümüzdeki günlerde bazı şeyler gerçekleşecektir. Ve burada kesinlikle şahısları, falan veya filan kişiyi baz almıyoruz. Malatyaspor'u zarara uğratan her kimse bunun üzerine gidip, takımın kaybedilmiş haklarını geri iade edilmesini istiyoruz.

Sadece avukatımızın bireysel destekleriyle biz bu işi götürüyoruz. Savcımızın devam ettirmiş olduğu ayrı bir dava var. Bütün bu süreci takip ediyoruz. Bu süreç işledikçe kamuoyu tekrar bilgilendirilecektir."

Yeni bir kadro oluşturduklarını ifade eden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl için kesinlikle yepyeni bir Malatyaspor'un inşası adına çok büyük bir atağa kalktık. Birçok Bank Asya ve 2. Lig takımlarının peşinde olduğu Osman Denizci gibi bir hocayı Malatyaspor'a kazandırdık. Kendisiyle 5 yıllık bir anlaşma yaptık ve kulübü teslim ettik. Futbolcu anlamında da yurt dışından görüşmeleri bitirdiğimiz iki Almanya, iki de Fransa'dan 4 gurbetçi futbolcuyu kadromuza katacağız. Türkiye'de profesyonel liglerden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSpor'dan, Keçiören Sportif'den, Ünyespor'dan futbolcularla görüşüyoruz. Bunlar kısa sürede Malatya'ya geleceklerdir. Malatya'da birkaç kulüpten futbolcuyla görüşmelerimiz halen devam ediyor. Onları da büyük oranda kadromuza kattık. Mevcut kadromuzda bizimle devam etmek isteyen futbolcularla yola devam edeceğiz. Gitmek isteyen futbolculara da zorluk çıkarmıyoruz. Kaleci antrenörü olarak Hüseyin Ökke hocamızla anlaştık. Osman Denizci hocamızın yardımcı antrenörlüğünü yapmak üzere Mehmet Yaşareş hocayla anlaştık." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız