SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adamlar Alışmamışlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:11
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, BBP olarak yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını ve ortak aday çıkarmayacaklarını söyledi. Çayır, başka partilerle ittifak ve ortak aday çıkaran teşkilatların feshedileceğini açıkladı. 

Partisinin yerel seçim çalışması için beraberinde MKY Üyesi İbrahim Alagöz ile birlikte Malatya’ya gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, şöyle konuştu: “Doğruyu kabullenme, yanlış kimden gelirse gelsin red etme gibi bir şiarımız ve çizgimiz var. Onun için bazı aklıevveller, aptallar, dönüp zaman zaman bize soruyor, adamda serçe kadar akıl yok; ‘Yahu siz AKP’nin yandaşı mısınız?’ Dönüyorsunuz, AKP’nin yanlışlarını söylemeye başlayınca, bu sefer AKP’liler diyor ki, ‘Ya siz MHP’liler gibi konuşuyorsunuz.’ Adamlar çünkü alışmamışlar. Türkiye’de siyaset şudur; muhalefet isen iktidarın bütün yaptıklarını red edeceksin, kötü diyeceksin. İktidarda ise muhalefeti yerle bir edeceksin. Biz de öyle şey yok."

Yazıcıoğlu’nu hatırlatan Çayır, şunları söyledi: "Yazıcıoğlu’nun sürdürdüğü ve Türkiye'ye hakim kıldığı bir anlayış var. O anlayış şudur; 'doğru müminin yitik malıdır alır başının üzerine kor', onu takdir ederim. Yanlış ise onu da ayağımın altına alırım. Onun için AKP zaman zaman doğru yapıyor sahip çıkıyoruz, yanlış yapıyor karşısında duruyoruz. MHP ile CHP’nin çoğu yaptığı zaten yanlış. Ara sıra doğru söylüyorlar. Zaten birbirlerinden farkları olduğuna inanmıyorum. CHP’nin ulusalcılığı ile MHP’nin milliyetçiliği üç yukarı, beş aşağı bir yerde buluşuyor. Hemen hemen aynı. Dünyaya bakışlarının da, meselelere bakışlarının da birbirinden çok farklı olduğuna inanmıyorum. Bizim kanımızla, 13 yıl hapiste kalmışım MHP’den dolayı, MHP’yi markalaştırmış, MHP’yi milletin yüreğine koymuşuz, ama bizim MHP’miz o MHP değil. Olsaydı zaten orada durur, hayatımıza devam ederdik” 

Çayır, BBP'nin 28 Şubat’ta dik durmuş, milletin yanında, demokrasi ve insan haklarının yanında yer aldığını anlatarak şöyle konuştu: "İnanç özgürlüğünü savunmuş bir partidir. Çok önemli bir şey var, biz zor zamanda savunduk. Birilerinin kolay zamanda konuşmasına benzemez bunlar. Herkes kaçacak yer arıyordu, kaçacak yer. 28 Şubat’ta askerler tankları yürütürken, ‘Eyvah fişlenmeye başlandık, yarın öbür gün işimden, aşımdan olurum’ diye korkan şimdiki vekiller var. İsimlerini söylesem, ağzınız açık kalır. Korkan adamlar şimdi kahraman kesildi. Ama onları da anlıyoruz, korkakların her dönem yerleri hazır” 

Yerel seçimlerde kesinlikle herhangi bir parti ile ittifak yapmayacaklarını açıklayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, şunları söyledi: “Birleşme yok, ortak aday çıkarma diye bir şey söz konusu değildir. Genel Merkez bunu tespit ettiği teşkilatlarını yok sayacaktır. Şükürler olsun, sizin anlatacağınız bir davanız, sizin anlatacağınız bir geçmişiniz var” 

BBP İl Başkanı İbrahim İşler de, merhum Yazıcıoğlu’nu hiçbir zaman unutturmayacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız