SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"A'dan Z'ye Arkasındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:51:47
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti. Milletvekili Şahin, partililerle birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya'yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şahin, köyleri gezerken karşılaştığı sorunlarla ilgili aldığı bilgi notlarını İrfan Kaya’ya dosya halinde sundu.
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Şehir merkezinde nasıl belediyemiz çalışıyorsa, taşrada ise İl Özel İdaresi güzel hizmetlerini sürdürüyor. Yerinden yönetim yasasında düzenleme yapılarak, hizmetlerin daha çabuk yapılması , vatandaşı Ankara’ya yormadan hizmetlerin yapılması sağlandı” dedi.
 
Suyun ve yolun ne kadar ihtiyaç olduğunu bilen iktidar olduklarını söyleyen Şahin, şöyle konuştu: “3-4 köy dışında şebekesiz köyümüz kalmadı. Bunların da ihtilaflı köyler olduğunu biliyoruz. Şehirde olduğu gibi kırsalda da vatandaşlara en iyi hizmetin götürülmesine çalışıyoruz.”
 
Ziyarette konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya da, "çalışmalarla ilgili bizlerle zaman zaman istişarelerde bulunuyorsunuz. Bazen bir yerde bizlerin eksiklerini tamamlıyorsunuz. Bizler de mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarımızı sürüyoruz. Şu an, birinci kat asfalt ve yama çalışmalarımız sürüyor. 175 kilometre asfalt yaptık. Sezon sonuna kadar hedeflediğimiz projelerimizi tamamlayacağız. Diğer hizmet alanlarıyla ilgili çalışmalarımız da sürüyor” dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET..

Şahin, ayrıca beraberinde bazı partililerle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.
 
Milletvekili Şahin, yaklaşık 2 aydır sahada olduklarını ve 25 mahalleyi ziyaret ettiklerini, bu mahallelerin de özellikle merkez dışındaki mahalleler olduğunu belirterek, gerek vatandaşlardan gerekse mahalle muhtarlarından aldıkları bilgileri Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir dosya halinde sunduklarını söyledi.
 
Milletvekili Şahin, mahalle ziyaretleri sırasında yaptıkları gözlemlere dayanarak Belediye hizmetleri ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
 
Şahin, “Malatya’mızın her bölgesinde, yani daha önce belki lokal çalışılan ilimizde şimdi bütün sahalarda, bütün mahallelerimizde; ister kanal üstü olsun, isterse çevreyolu altı olsun isterse kanalla çevre yolu arasında bulunan yerlerimizde olsun mahallelerimizden kenar semtlerimize kadar ciddi çalışmalar olduğunu müşahade ettik. Belki 1 yılda 3 yılda 5 yılda yapamayacağımız kadar eksikliklerimiz var ama ben şunu gördüm; göğsümüz kabararak gerçekten gidip gezmiş olduğumuz yerlerde vatandaşlarımızın da şükranlarını hep beraber izlemiş olduk” dedi.
 
Yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Şahin, “Aydınlatmadan kaldırım çalışmalarına kadar, altyapı drenaj kanallarının yapılmasından semt konaklarının inşasına kadar; ulaşımın rahatlaması noktasında, imar çalışmaları gibi çeşitli çalışmaların sürdüğünü gördük. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı hem Başkanımız, hem ekibine teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
 
Şahin, “Belediye Başkanımızın da karşılaşmış olduğu, bizim Ankara’da yapmamız gereken sorunlar da varsa kendileriyle istişare etmek istedik. Yerelde ufak tefek bir takım eksiklikler var, olacaktır ama şunu gördük gerçekten Başkanımız, doğru bildiklerini doğru bir şekilde uygulamaya, hayata geçirmeye gayret gösteriyorlar” diye konuştu.
 
Malatya’da dünya standartlarında bir şehircilik için çalışıldığını anlatan Şahin, “A’dan Z’ye yapılan işlerin arkasındayız. Başkanımızı destekliyoruz. İnşallah bundan sonra da daha hayırlı hizmetler, insanlarımız için Malatya’mız için yapmasına vesile olacak çalışmalar yaparlar” dedi.
 
Şahin, vatandaşlara da seslenerek, “Özellikle vatandaşlarımız bazen aldıkları hizmet noktasında acele ediyorlar. Süre uzadı gibi bir takım serzenişleri oluyor. Yani şu bilinmeli ki hiçbir nimet külfetsiz olmaz. Eğer biz bir nimete ulaşmak istiyorsak onun külfetini çekeceğiz. Tabi yollarımız yapılırken toz olacak. Altyapı çalışması yapılırken çok süratli bir şekilde çalışılmış olmasına rağmen elde olmayan sebeplerden dolayı ortaya çıkan altyapı sorunlarını belki çözme noktasında yeni bir takım sorunlarla karşı karşıya kalınıyor. Onun için ben özellikle vatandaşlarımızın sabırlarını biraz daha kendilerinden rica ediyorum. Gerçekten belediyemiz çalışırken de buna azami bir dikkat gösterdiği kanaatindeyiz, bunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Şahin ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, “Bizler yerel yöneticiler olarak halka ne kadar kulak verebiliyorsak, halkı ne kadar anlayabiliyorsak; belediyeden beklentileri, sorunların neler olduğunu sağlıklı tespit edebiliyorsak, bunları sağlıklı bir şekilde de projeye dönüştürebiliyorsak o kadar başarılı olacağız ve halkın yanında yer almış olacağız. Dolayısıyla sizlerin getirmiş olduğu, vatandaşlardan almış olduğunuz olumlu veya olumsuz bütün görüşleri de dikkate almak zorundayız” dedi.
 
Çakır, “Ne kadar çalışma yaparsak yapalım yine de belki görememiş olduğumuz, atlamış olduğumuz konular mutlaka vardır. Bu açıdan da sizlerin önerileri ve özellikle yaz ayları boyunca bütün vekillerimizin sahada olması, 2 ayı geçkin bir süre sahada çalışıyor olması da tüm vatandaşlarımız adına da büyük bir şans. Sadece belki şehri ile ilgili konu değil genel sorunlar olabilir, kişisel sorunlar olabilir; bunları sizlere iletme imkanı buluyorlar” şeklinde konuştu.
 
Başkan Çakır, “Vatandaşlarımız, tabi bu vesileyle de yerel bazda da karşılaşmış olduğu sıkıntıları sizler aracılığıyla da dile getirebiliyorlar. Bizler de her ne kadar gitsek ulaşsak da mutlaka ulaşamadığımız noktalar vardır. Bu açıdan özellikle böyle güzel bir çalışma yaparak gelen talepleri toplayıp bir rapor halinde getirmeniz de güzel bir çalışma. Bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Çakır, Malatya’yı daha sorunsuz bir hale getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşa daha çok nasıl hizmet götürebiliriz? Bunun gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Tabi Malatya yeni bir kimlik kazanıyor. Yeni bir şehir görüntüsü ortaya çıkıyor. Batı girişiyle, şehir içiyle birlikte şu anda devam eden çok projemiz var. Bu projelerimizin bitmesiyle birlikte gerçekten Malatya çok farklı bir şehir görüntüsüne, modern bir kimliğe bürünecek. Bu da Malatya’mız için çok önemli” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız