SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adana- Malatya ''Azap Yolu''!..

A- A+ PAYLAŞ

• Malatyaspor’a, Kayseri Erciyes maçı sonrası “hakeme yönelik” koridor tepkileri nedeniyle verilen 1 maçlık saha kapatma cezası nedeniyle Adana’da oynanan Gençlerbirliği maçında, takımı yalnız bırakmamak için Malatya’da adeta bir seferberlik başlatılmıştı. Başta Malatya Belediyesi olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve kişi, Malatya’daki taraftarları Adana’ya ücretsiz götürmek üzere otobüsler kiraladılar.

• Teknik Direktör Ziya Doğan’ın, hafta içerisinde “kendi işini en iyi yaptığı-yapacağı” mesajlarının yanı sıra, yönetimden, taraftardan istediği “birlik- beraberlik- destek” çağrısı ile bu çağrının muhatapları üzerlerine düşeni yaptılar. Hem de öylesine yaptılar ki, Belediye önünden hareket eden “ücretsiz” otobüslerle giderek takıma destek vermek isteyen 16-17 yaşlarındaki iki gencin, bu seyahatle ilgili üzerlerinde bulunan toplam 20 YTL ile “Yolda, Adana’da ne yiyip, içeceklerinin” hesabını yaptıklarına çevredekiler tanık oldu. Bu iki genç, “simit yemek”te karar kılarak, yolculuk hesabını yaptılar..

• Adana’ya giden taraftarları götürmek üzere Cumartesi gecesi 24.00’den itibaren belediye binası önünden kaldırılan “ücretsiz otobüs” seferlerine, taraftarlar büyük ilgi gösterdiler. Ancak, bu ilgiye karşın ciddi bir organizasyon bozukluğu dikkat çekerken, buna kiralanan otobüslerin bir bölümünün, buluşma yerine “yolculu” gelmeleri de etki etti.

• Malatyaspor taraftarlarından en son grup, saat 02.20’de Adana yoluna düşerken, Adana’da yaşanacak Malatyaspor coşkusu tahmin ediliyordu. Nitekim de öyle oldu. Malatya’dan, gerek ücretsiz kaldırılan otobüsler, gerekse gidiş- dönüş 25 YTL’ye yolcu taşıyan minibüsler, tutulan taksiler ve yüzlerce özel araçla giden 3 bin’e yakın taraftarın yanı sıra, Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun gibi bölgelerde yaşayan Malatyalılar da büyük ilgi göstermişlerdi.

• Malatyaspor Kulübü’nün, 19 Şubat’ta Malatya’da oynanan Kayseri Erciyesspor maçının ilk dakikalarında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden 73 yaşındaki taraftarı Mustafa Coşanay’ın anısına, Gençlerbirliği maçına siyah kol şeridi ile çıkma ve 1 dakikalık saygı duruşu yapılması yolundaki başvurusu, Federasyon tarafından “reddedildiği” için, “40 yıllık taraftar” Coşanay'a bu maçta herhangi bir saygı gösterisi yapılamadı.

• Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz, maçtan 2 gün önce Adana’ya giderek organizasyonlara başlamıştı. Cengiz, Adana 5 Ocak Stadı’nın, maç günü “Malatya İnönü Stadı” havasına bürünmesi için çaba harcarken, bu çabalarında Adana’daki Malatya lobisinin önde gelen isimlerinden, hemşehrilerimiz Milliyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Muzaffer Bal ve Doğan Haber Ajansı Adana Bölge Müdürü Orhan Apaydın’ın da büyük desteğini aldı. Malatyaspor başkanı Hikmet Tanrıverdi ve yöneticilerin Adana’daki kamuoyuna yönelik mesajları, yerel gazete ve televizyonlarda geniş bir şekilde yer alırken, Milliyet ve Hürriyet Gazetelerinin bölge baskılarında da, bu maçla ilgili olarak “alışılmışın dışında” geniş haberler yayınlandı. Malatyaspor yöneticileri, mesajlarını böylece Malatyalılara duyurdular.

• Malatyaspor yöneticisi Ali Cengiz, maç günü de Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü hemşehrimiz Orhan Apaydın’ı ziyaret ederek, üzerinde “O.Apaydın” yazılı 44 numaralı Malatyaspor formasını hediye etti ve katkılarından dolayı teşekkürlerini bildirdi.

• Maç için Malatya’dan giden taraftarlar, erken saatlerden itibaren Adana caddelerinde sarı-kırmızılı bayraklarla dolaşıp ilgi odağı olurken, daha sonra stad önüne gittiler. Öğleye doğru da Adana ve çevresindeki illerden gelen Malatyalılar, stad çevresini doldurdular. Adana 5 Ocak Stadı’nda maç günü güvenlik sorumluluğunu üstlenen Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğrul Çelik, daha önce 4 yıl Malatya’da görev yapmıştı. Tugrul Çelik, gerek maç öncesinde, gerek maç sırasında ve sonrasında, Malatyasporlu taraftarların “burnunun kanamaması, herhangi olay çıkmaması” için büyük gayret sarfetti. Malatyaspor’un otobüsünün stada gelmesi sırasında otobüsü coşkulu bir şekilde karşılayan taraftar grubuna, düzeni bozdukları gerekçesiyle polisin ikazları, gerginlik yaratırken, araya giren Tuğrul Çelik, sinirli taraftarları yatıştırdı.

• Malatyaspor için “hayati” önem taşıyan maçı izlemek üzere Adana’ya sadece bir Malatya milletvekili gelmişti. O da tahmin edileceği üzere CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu idi. Belediye Başkanı Cemal Akın da, stadda Malatyaspor'a destek olan isimlerdendi.

• Malatyaspor Kulübü’nün Ayhan Bermek’ten yana tavrına rağmen Futbol Federasyonu seçimlerine Haluk Ulusoy’un listesinden giren, bu durumu Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi’nin tepkisine yolaçan, ancak son günlerde Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi ile ilişkilerinin yeniden ısınmaya başladığı ifade edilen eski yönetici, Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş da, Adana’daki maçı izlemek üzere İstanbul’dan gelmişti. Metehan Berktaş, Malatyaspor başkanı ile maçı izlerken, çevreye “aradaki buzların çözüldüğü” mesajı verildi.

• Malatyaspor’un Pazar günkü rakibi Gençlerbirliği’nin Adana 5 Ocak Stadı’ndaki destekçilerinden biri de, aslen Adanalı olduğu bilinen, daha önce Gençlerbirliği Kulübü’nde de profesyonel olarak görev yapmış, eski Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ufuk Özertem’di. Stadda, Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav’la birlikte görünen Özertem’in, maçtan önce, kendisinin MHK Başkanlığı döneminde yıldızı parlayan hakem Fırat Aydınus’la da görüşerek, başarılar dilediği belirtildi.

• Malatyaspor’un bu maçın ilk dakikalarında penaltı itirazı yaptığı bir pozisyonun ardından, bazı taraftarlar sonraki dakikalardaki bazı kararları nedeniyle hakem Fırat Aydınus’a tepki gösterdiler. Hakemin, 42. dakikada Ömer Erdoğan’ın golünü iptal etmesiyle, tepkiler yoğunlaştı. Bir grup taraftar zaman zaman “Sahipsiz Malatya” şeklinde slogan attılar.

• Adana 5 Ocak Stadı tribünlerini dolduran bazı taraftarlar, “Süper Lige Malatyalı Başkan Yakışır”, “Asla Yalnız Kalmayacaksınız”, “Adana’ya Kadar Değil, Federasyona Kadar”, “Bu Sevda Bitmez..” şeklinde pankartlar kaldırdılar.

• Maçın ilk yarısında zaman zaman etkili olan Malatyaspor, özellikle golle başlamasına rağmen 2. yarıda “bilinen görüntüsüne” dönerken, maçı izleyen taraftarlar, bu duruma tepki gösterdiler.

• Malatyaspor’un “cefakar ve vefakar” taraftarı, küme düşmeme mücadelesi veren takımlarına, kentlerine 400 kilometre mesafedeki bir kentin stadında “Malatya İnönü Stadı” görüntülerini yaşatırken, bu desteğe, “birlik- beraberlik görüntüsü”ne, sahadan aynı destek gelmeyince, 3-1’lik mağlubiyetle, stadı “boynu bükük” olarak terkettiler. Taraftarlar, “gergin ve sinirli” bir şekilde stadı terkederken, Teknik Direktör Ziya Doğan içeride “Birlik ve beraberliğimizi korursak başarırız” yollu açıklamalar yapıyordu.

FOTOĞRAFLAR: Savaş BARIŞ- Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız