SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adana Polisi Maç Faturasını 2 Kişiye Çıkarmış!

0
Güncellendi - 2016-04-26 19:38:31
Adana Polisi Maç Faturasını 2 Kişiye Çıkarmış!
A- A+ PAYLAŞ

Adana'da 23 Nisan'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan Adana Demirspor-Alima Yeni Malatyaspor maçı sonrası çıkan olayların ardından 2 kişi hakkında, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten adli işlem yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, maç günü stada gelen Malatya ekibini taşıyan otobüsün bazı Adana Demirspor taraftarları tarafından taşlandığı ve güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen aracın ön ve yan camlarının kırıldığı belirtildi.

Maçın 1-1 sona ermesinin ardından maraton tribününden bir taraftarın tel örgüden sahaya atladığı, bu kişinin görevli personel tarafından yakalanarak koruma altına alındığı ifade edilen açıklamada, başka taraftarların sahaya atlamalarını engellemek amacıyla çevik kuvvet personelin tel örgülere yaklaştırıldığı ancak taraftarın, tribündeki koltukları kırıp sahaya ve polislere attığı aktarıldı.

Uyarılara rağmen davranışın devam etmesi ve tribünlerin boşaltılmaması nedeniyle taraftarların tekrar ikaz edilerek müsabaka güvenlik amirinin talimatıyla boşaltıldığı, direnenlere yasal çerçevede zor kullanarak müdahale edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Stat dışına çıkartılan bazı taraftarlar rakip takım otobüsüne ve takımı korumaya çalışan çevik kuvvet personeline yönelik fiziksel saldırıda bulundu. Başka grup, Nusret Fişek Caddesi'nde çöp konteynerlerini devirerek yolu kapatması üzerine görevliler tarafından megafonla dağılmaları konusunda ikaz edildi. Olayların devam etmesi üzerine olay çıkartan gruplar görevlilerce yasal çerçevede zor kullanılarak dağıtılmıştır. Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerle ilgili kamera kaydı, görgü tanıkları, maç görüntüleri dikkate alınarak incelemeye başlanılmıştır. Olay sonrası yapılan kontrollerde stadyum içerisinde bin 493 koltuğun kırıldığı tespit edilmiş, maç bitimi Emniyet Müdürlüğümüzce 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten 2 şahsa adli işlem yapılmıştır."

Adana- A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • EROL (7 yıl önce)
    6222 sayılı sporda şiddet yasası doğru işlemese yarın başka şehirlerde olur.Malatya ise patlamaya hazır bomba.Bir an önce tedbirler alınmalı.Her yerde bu tür kışkırtıcı seyirciler vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA OĞUZ (7 yıl önce)
    o iki kişide kravat takıp takım elbise giyip yırttarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • müslüm (7 yıl önce)
    malatya taraftarının demirspor taraftarına burda yaptıkları , küfürler kapalı türübünden atılan paralar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Hanefi Selimoğlu (7 yıl önce)
    Adalet,hukuk,kanun,spor,takip,siyaset,hikaye,Malatya,
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim COŞKUN (7 yıl önce)
    Seneye Adana Demirspor taraftarları Malatya'ya nasıl gelecek merak ediyorum.Sen kendi takımına kızabilirsin Malatyaspor'un otobüsünden ne istiyorsun camlarını kırıyorsun.Maalesef Malatya taraftarı olarak çok üzüldüm.Yılların takımı Adana Demirspor taraftarlarına bu davranış biçiminin yakışmadığını düşünüyorum.Centilmenlik gereği Malatyaspor camiasından özür dilemeleri lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kaplan (7 yıl önce)
    Normal Malatya da olsa en az ikiyüz kişiye patlamıştı güya sporda şiddetin önlenmesi yasası vs e hepsi hikayee
    0
    0
    Yanıtla