SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adana'da 'Mişmiş Gecesi'

A- A+ PAYLAŞ

MALATYALILAR Kültür, Dayanışma ve Tanıtma Derneği'nin geleneksel 'Mişmiş Gecesi' Adana'daki Malatyalıları bir araya getirdi.

Eğlenceli saatlerin yaşandığı gecede, özel hazırlanan program ve mönüyle katılımcılar Malatya özlemini giderdi.

Büyük Sürmeli Otel'deki etkinlik Malatya'yı anlatan slayt gösterinin sunumuyla başladı.

Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmalarda, derneğin tüm Malatyalılara açık olduğu belirtilerek "Dünyanın en ünlü kayısısı olan kendi yerel dilimizde mişmiş dediğimiz, şifalı ve tatlı meyvemizi, tandır ekmeğimizi masanıza koyduk. Uzaktaki Malatya'yı yakına taşımak için çalışıyoruz " denildi.

ONUR VE TEŞEKKÜR PLAKETLERİ
Gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) hayırsever çalışmalarından ötürü 'Üstün Hizmet Ödülü'nü alan Adana'daki Malatyalılara onur plaketi sunuldu.

'TBMM'den almış olduğunuz onur ödülünüzün gururu hepimizin gururu olmuştur. Teşekkürlerimizi sunarız' yazılı plaketi, Nuri Çomu'ya CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Nazım Turgut'a CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Niyazi Çetinkaya'ya Çukurova Üniversitesi eski Rektörü hemşehrimiz Prof. Dr. Yalçın Kekeç sundu.

Ayrıca derneğe maddi ve manevi destek veren Süleyman Özalp, Eyüp Korkmaz ve Abdullah Doğru ile eski başkanlar Celal Demirel, Ayhan Erden, Rıza Mete, Hüseyin Güner ile Vedat Yılmaz' da teşekkür plaketi sunuldu.

'MALATYA BULUNMAZ EŞİN'
Ömer Akyüz ve grubu davul eşliğinde Malatya Türküleri seslendirirken, bağlama üstadı Feridun Dalgınlı da seslendirdiği eserlerle katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Malatyalı ünlü sanatçı Ali Acıburç, kemanı ve sesi ile Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Acıburç'a sanatçı Gizem Özalp eşlik etti.

Hep bir ağızdan söylenen türküler ve 'Malatya Malatya' türküsü ile çekilen halay geceye damgasını vurdu.

Gecede Malatya Valiliği tarafından başlatılan '91 bin Öğrenci Okuyor' Kampanyası kartları satışa sunulurken, 'Mişmiş' adı gazete de yayınlandı.

Yönetim kurulu Başkanı Ziya Yağan, geleneksel gecelerinin uzun bir aradan sonra gerçekleştirildiğini ve çok yoğun ilgi gördüğünü belirterek, dernek lokalinde de bundan böyle benzer etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR: Kübra POLAT (Adana)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız