SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adana'da Sıcak Buluşma

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalılar Kültür, Dayanışma ve Tanıtım Derneği, Adana'daki Malatyalıları "Bahar Kokteyli"nde bir araya getirdi.

Dernek binasında bir araya gelen Malatyalılar, ikram edilen kuru kayısı, dut ve kayısı çekirdeğinden tadıp, sohbet ederek hoş vakit geçirdi.

Dernek Başkanı Ziya Yağan, derneğin 1987 yılından bu yana faaliyetini sürdürdüğünü belirterek, amaçlarının çeşitli nedenlerle memleketlerinden uzakta yaşamak zorunda kalan Malatyalıları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Zaman zaman düzenledikleri etkinliklerle kültürel dayanışma sağladıklarını belirten Yağan, "Etkinlerimizde çoğu işadamı veya yönetici yaklaşık 300 kişi bir araya geliyor. Bu kişilerin hepsi Malatya doğumlu değil. Kültürümüzü anlatmak, tanıtmak adına Malatyalı olmayanları da aramıza alıyoruz" dedi.

Derneğe kayıtlı 85 üyenin bulunduğunu ancak, Adana'da yaşayan Malatyalıları belirleyebilmek için 'Hemşehri listesi' çalışması yapıldığını kaydeden Yağan, "Her yıl kaynaşmak için 'Kayısı geceleri' düzenliyoruz. Bu yıl Haziran ayında düzenleyeceğimiz kayısı gecesiyle hem bir araya gelip, dertleşeceğiz hem de aramıza yeni katılanlara kültürümüzü aktaracağız" diye konuştu.

'Çok sevdiğim bacanağım Malatyalı' diyen Vali Yardımcısı Turgut Serimer, damadı Malatyalı olan AKP Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar, İş adamı Niyazi Çetinkaya, Elazığlılar derneği Başkanı Şinasi Karaaslan, Sanayi Odası Genel Sekreteri Gazi Yılmaz Malatyalı bürokrat ve hukukçular ile iş dünyasından çok sayıda konuk biraraya gelmenin mutluluğunu yaşarken, birçoğu çocukluk ve okul arkadaşı olarak nostalji yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız