SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adanalılar Bir Malatyalıyı Seçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:21:20
Adanalılar Bir Malatyalıyı Seçti
A- A+ PAYLAŞ

ADANA ALTINORAN Düşünce ve Sanat Platformu ile Seyhan ve Güney Rotary Kulüplerinin iş birliğiyle hazırlanan 'Adana'ya Güç Verenler' projesinde seçilen 25 Adanalı arasında, 30 yaşına kadar Malatya’da yaşayan gazeteci hemşehrimiz Orhan Apaydın da yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Musatafa Kibar'ın yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetlinin de katıldığı toplantının açılışında konuşan projenin sanat danışmanı Dr. Haluk Uygur, kentlerin değerli ve önemli isimlerini yaşarken önemseyen nadir bir proje uyguladıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu projenin amacı,bugüne kadarki yaşamlarında, mesleki faaliyetleriyle çevresini değiştirecek kadar kentimize katkı sağlamış insanların biyografilerini ve biyografik fotoğraf albümlerini Barok ışığı dediğimiz  sanatsal bir ışığı kullanarak hazırlayıp tarihe bırakmak. Böylece 25 kitaplık bir set oluşturmak. Tabii ki bu, projemizin ilk ayağı olacak. Çünkü Adana sadece 25 değil çok sayıda insandan güç alarak büyümüştür. Dolayısıyla başarabilirsek projeye 25 er 25 er devam edeceğiz. Projenin başladığı 2012 Kasım ayından bu yana fotoğrafçılar kahramanlarının hayat hikayelerini dinleyip, röportajlarını bitirdiler. Kitapların yazım aşaması da tamamlandı. Fotoğraf çekimleri de bitti. 16-17-18 Ocak tarihlerinde üç gün süre ile bir festival havasında bu kitapların ve fotoğrafların sergilemesini planlıyoruz. Böylece Adana yeni bir festival kazanacaktır" diye konuştu. Uygur, bu projeyi 3 yıl sürdüreceklerini, eksik gibi görünen isimleri ise önümüzdeki yıllarda çalışacaklarını belirtti.

Proje Koordinatörü Nazan Gökkaya da, 'Kahramanlarımız' diye tanıttığı 25 ismin her biri için ayrı albüm kitaplar hazırlanıp yayınlanacağını açıklayarak, projeye destek verenlere teşekkür etti.

KİMLER SEÇİLDİ

Altınoran tarafından belirlenen ve değişik alanlarda hizmetleri dikkat çeken yönetici, iş ve bilim adamı ile sanatçı ve gazeteciler şunlar::

Ali Duran Karakaya, Ahmet İhsan Çay, Prof.Dr.Can Özşahinoğlu, Cihangir Nevroz, Çetin Yiğenoğlu, Elisabeth Ayas, Etem Çalışkan, Ferdane Bayıldıran, Fevzi Acevit, Güneş Yüreğir, Hüseyin Çelik, İsmet Atlı, Mahmut Hazım Kısakürek, Prof.Dr.Mahir Gülşen, Prof Dr. Mithat Özsan, Muzaffer İzgü, Nihat Geven, Orhan Apaydın, Selami Tekkazancı, Sinan Tanyıldız, Süleyman Girmen, Süleyman Onatça,Teyfik Kısacık, Toktay Sökmen, Yalçın Yüreğir.

APAYDIN KİMDİR?

Gazeteciliğe Malatya'da başlayan Orhan Apaydın Görüş Gazetesi’nin kuruluş yıllarından itibaren bu kuruluşta görev alıp uzun süre genel yayın müdürlüğünü sürdürdü. Aynı zamanda, Milliyet, Hürriyet ve TRT’nin Malatya muhabirliklerini yaptı. Malatya’da yaşadığı süre içinde sosyal faaliyetlerde de etkin olarak görev aldı. İnönü Üniversitesi’nin kuruluşu, Malatya Kayısı Festivali, Malatya’ya ilk TV yayınlarının gelmesi gibi girişimlerde imzası bulunuyor. Malatya SSK Hastanesi’nin efsanevi cankurtaran sürücüsü ve  oğlunun adını verdiği Akınspor’un kurucusu Fikri Solmaz’ın kızı Nuran Hanım ile evli olan Orhan Apaydın, biri avukat, diğeri hukuk öğrencisi 2 kızı var.

Halen Doğan Haber Ajansı Çukurova Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan 62 yaşındaki Apaydın malatyahaber.com’da da zaman zaman Malatya anılarını kaleme alıyor.    

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız