SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Adana'yı da Kendi Sahamız Gibi Görüyoruz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Pazar günü oynanacak Malatyaspor-Gençlerbirliği maçı öncesi Malatyaspor taraftarları ile Adana spor kamuoyuna seslendi. Tanrıverdi, zorlu maçı kazanmak istediklerini belirtirken, Adana ve Malatyalıların dostluğunu bir kez daha göstereceğine inandığını söyledi.

Tanrıverdi şunları söyledi:

“Bu sezon Süper Ligde istediğimiz sonuçları bir türlü alamadık; Malatyaspor’u çok seven, her maçında yanında olup destek veren taraftarlarımızın yüzünü güldürecek başarılar elde edemedik. Aslında takımımız kötü futbol oynamıyor, kaliteli oyunculardan kurulu. Ancak futbolda iyi bir kadroya sahip olmak her zaman başarıyı beraberinde getirmiyor. Şanssızlıklar, hakem hataları, sezon başında yaşanan uyum sorunu bugünkü olumsuz tablonun çıkmasına neden oldu. Aslında yukarıda belirttiğimiz sebepler olmasa, 8-10 puan daha toplayacak, ligde çok rahat bir konumda yer alacaktık.

Turkcell Süper Ligi’nde takımlar arasındaki kalite açısından fazla bir fark bulunmuyor. Sadece ligin tepesinde bir kopma oldu. Onların altında kalan takımların hepsi puansal açıdan düşme tehlikesi yaşıyor. Şu an orta sıralarda yer alan bir takım birkaç maç kaybetse küme düşme hattına girer; alt sıralardaki bir takım birkaç maç kazansa yukarıya çıkıp rahatlayabilir. İkinci yarıda biz bir türlü maç ve maçlar kazanıp üst sıralara yükselemedik. Eğer Pazar günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçını kazanabilirsek rahatlayacağımıza, üzerimizdeki baskıyı atacağımıza ve bundan sonraki haftalar istediğimiz sonuçları alabileceğimiz performansa ulaşacağımıza inanıyoruz.

Pazar günü sahamızın kapalı olması nedeniyle Adana 5 Ocak Stadı’nda Gençlerbirliği ile oynayacağız. Aslında hiçbir kulüp bu tür cezalar almak istemez. Herkes kendi saha ve taraftarı önünde oynamak ister. Ancak biz Adana’yı tarafsız saha gibi görmüyoruz. Adana da bizim evimiz. 5 Ocak Stadı’nda oynayacağımız maçın Malatya İnönü Stadı’nda oynayacağımız maçtan farkı olmayacak. Çünkü binlerce taraftarımız bu maçta Malatyaspor’u yalnız bırakmamak için yüzlerce kilometre öteden buraya gelecek. Dolayısıyla futbolcularımız sahada yalnız olmayacak.

Gençlerbirliği maçı bizim için hayati önem taşıyor. Bu maçı kazanmamız gerekiyor. Rakibimiz güçlü oyunculardan kurulu, iyi bir ekip. Ne olursa olsun, 3 puanı almak zorundayız. Malatya’dan gelecek taraftar desteğine güveniyoruz. Adanalı futbolseverlerin de Malatyaspor’u yalnız bırakmamasını bekliyoruz. Onların desteğine de ihtiyacımız var. Bu maçta sarı-kırmızılı Malatyaspor bayraklarının yanı sıra Adana takımlarının bayraklarının sallandığını görmekten mutluluk duyacağız.

Malatya ve Adana şehirleri hep çok güzel ilişki içerisinde oldular. Birçok Malatyalı hemşerimiz geçmişte Adana’ya gelip buraya yerleşmiş, iş kurmuşlar. Asıl memleketleri Malatya’ya olan sevgileri azalmamış, ama Adana’yı da benimsemişler. Adana da onları bağrına basmış.

Geçmişte birçok Adanalı futbolcu Malatyaspor’a hizmet etti. Malatya futbol kamuoyu bu isimleri halen unutmadı. Feyzullah, Eren, İsmail, İbrahim bu isimlerin başında geliyor. Bundan dolayı da Malatya spor kamuoyunun Adana’ya sempatisi var.

Malatyaspor ve Adana takımları geçmişte birçok maç yaptılar. Gerek Adana Demirspor gerekse Adanaspor ile 2. ve 1. ligde defalarca karşılaştık. Bu maçların bazılarını biz kazandık; bazılarında Adana takımları galip geldi. Sonuç ne olursa olsun, Malatya ve Adanalı futbolseverler birbirlerine karşı en küçük olumsuz tepki göstermediler. Maç, sahada oynandı bitti; dostluğumuz hep devam etti.

Pazar günkü maçta Malatya ve Adana’nın dostluğunu bir kez daha göstereceğimize inanarak, saygılarımı sunuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız