SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adatepe'nin Malatya Gündemi

A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Malatya'ya gelen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk Evi'ni ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ı ziyaret etti.

ATATÜRK EVİ..
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Malatya Atatürk Evi'nde Atatürk ile birlikte çekilmiş fotoğrafını görünce duygulandı.

Malatya Valiliği'nin davetlisi olarak gelen ve çeşitli etkinliklere katılan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, burada bir süre öğrencilerle sohbet etti. Adatepe, öğrencilerin hatıra fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmeyerek, bol bol fotoğraf çektirdi. Ülkü Adatepe, Malatya Atatürk Evi'ni de ziyaret ederek, bir süre buradaki fotoğrafları inceledi.

Adatepe, kendisinin 5-6 yaşlarında Atatürk ile çekilen fotoğrafını görünce duygulandı. Adatepe, Atatürk ile unutamayacağı çok sayıda anısının bulunduğunu ifade etti. Adatepe, Malatya Müzesi'ni de ziyaret ederek, kentin gezinti alanlarında bir süre dolaştı.

Ülkü Adatepe'ye, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç eşlik etti.

ORDU KOMUTANINDAN PLAKET..
2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda gerçekleşen ziyaret sırasında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız tarafından, ziyaretin anısı olarak Ülkü Adatepe'ye plaket verildi. Ayrıca ziyaret esnasında, Ülkü Adatepe ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 7 Mart - 5 Temmuz 1917 tarihleri arasında 2. Ordu Komutanlığı yapan Mustafa Kemal Atatürk'ün, 2. Ordu Komutanlığı yaptığı dönemi belirten fotoğrafı önünde hatıra fotoğrafı çektirirken duygusal anlar yaşandı.

Ziyaret sonrasında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, eşi Ayşe Iğsız, Ülkü Adatepe onuruna Orduevi'nde yemek verdi. Yemeğe, Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezen Becel ve Adatepe ile birlikte Malatya'ya gelen Atatürkçü Düşünce Eğitim Vakfı Başkanı Gür Karyıldız da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız