SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aday Adaylığı İçin İstifa Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:44
Aday Adaylığı İçin İstifa Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

7 Haziran'da yapılacak olan 25. dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifası ile ilgili süre dün dolarken, Malatya bağlantılı bazı isimler de Malatya ya da başka illerden aday olmak üzere görevlerinden istifa ettiler. Bu isimlerden biri de, Malatya'nın eski valilerinden Ulvi Saran oldu.

KİMLER İSTİFA ETTİ?

Milletvekili aday adaylığı düşünen kamu görevlileri, askerler, parti ve STK yöneticilerinin istifası için son gün 10 Şubat'tı. Bu tarihten önce, geçtiğimiz Cuma günü Tütün ve Alkol Pisasası Düzenleme Kurulu üyesi, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı, 2011 seçimleri AKP Malatya 6. sıra milletvekili adayı Dr. Şanal Tosun, aslen Adıyamanlı olan Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Boynukara Adıyaman veya Malatya'da AKP'den, Malatya- Doğanşehirli olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanı Prof.Dr. Yalçın Karatepe de CHP'den Ankara veya Malatya'dan aday adayı olmak üzere geçtiğimiz hafta Cuma günü istifa etmişlerdi.

İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Ziraatçı Prof.Dr. İbrahim Gezer ise, AKP'den aday adayı olmak üzere Pazartesi günü memuriyetten ve sürdürdüğü Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'dan istifasını vermişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlarından Malatyalı Taha Özhan'ın da, AKP'den aday adaylığı için 10 Şubat'ta istifa ettiği, muhtemelen tercihinin Malatya olacağı öğrenildi.

İstifa süresinin son son gününde; İHA'nın haberine göre Malatyalı olan Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan ile Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Hüseyin Nursoy da, Malatya'dan AKP aday adayı olmak üzere istifa ettiler. Mersin'in aslen Malatya- Darendeli olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mehmet Yavuz Gözükara'nın da, AKP'den Mersin aday adayı olmak üzere istifa ettiği bildirildi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Temsilcisi Öğretmen Veysel Fırat, milletvekili aday adayı olmak üzere memuriyetten ve sendikadaki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Fırat'ın AKP'den aday adayı olacağı öne sürülüyor.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Uzman Diş Tabibi Selma Güner de, AKP'den Malatya'da aday adayı olmak üzere memuriyetten istifa etti. Güner, 2011'de de AKP'den aday adayı olmuştu.

SARAN DA SON ANDA..

Öte yandan, Malatya'da 2009- 2012 yılları arasında 3 yıl süre ile Valilik görevinde bulunan, 2012'de Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarlığı görevine atanan, geçtiğimiz aylarda da bu görevden merkez valiliğine alınan Ulvi Saran'ın da, AKP'den aday adayı olmak üzere istifa ettiği bildirildi. Akşam saatlerinde, sosyal paylaşım sitesinde aday adaylığı için istifasını açıklayan Saran'ın, Ankara'dan aday adayı olacağı ifade ediliyor. Saran, 2007'de de Trabzon'dan AKP Milletvekili aday adayı olmuş, ancak listede yer bulamamıştı.

Bu arada, bürokrasi, siyasi parti ve STK'lardan Malatya aday adaylığı için istifa etmiş başka kişilerin olabileceği, bu isimlerin de hafta içerisinde kamuoyuna yansıyacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan daha önce, AKP'den Malatya aday adaylığı için istifa edeceği haberleri yayılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat'tan istifa haberi gelmezken, geçtiğimiz hafta adaylık için görevden istifa edip etmeyeceğine ilişkin sorulara yanıt vermeyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, görevinde kalmayı yeğledi.

FOTO: Eski Vali Saran'ın, aday adaylığı istifasına ilişkin sosyal medya hesabındaki paylaşımları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız