SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aday Davetine 4 'İcabet'!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) eski Genel Başkanı işadamı Mustafa Başdemir, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sümerbank'ın satışıyla ilgili iddialarına yanıt vererek, "Biz Sümerbank'ın yerini 11.5 milyon dolara aldık" iddiasında bulundu. Başdemir'in, Malatya'daki milletvekili adaylarıyla yapacağını bildirdiği kahvaltılı toplantıya, AKP'nin 4 adayı dışındaki hiçbir milletvekili adayı katılmadı. Söz konusu işadamının diğer adayları da davet ettiği belirtilirken, 4 aday dışındakilerin davete icabet etmedikleri öğrenildi. Bu arada, Sümerbank Fabrikası'nı satın alan grupta yeralan Başdemir'in, bazı basın mensuplarının da katıldığı toplantıda, Sümerbank'ı satın alma konusunda kendi iddiaları vardı.

Altın Kayısı Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen MEV eski Başkanı Mustafa Başdemir, Sümerbank'ın yerine yapılması düşünülen proje ile ilgili bilgi verdi. AKP milletvekili adaylarından Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca ve Abdullah Eraslan ile Türk Halk Müziği sanatçısı İzzet Altınmeşe'nin izlediği toplantıda konuşan Mustafa Başdemir, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Malatya mitinginde yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Baykal'ın Sümerbank Fabrikası yerinin 6.5 milyon dolara peşkeş çekildiği ve içerideki makinelerin satıldığı şeklindeki iddialarına cevap veren Başdemir, Sümerbank Fabrikası'nın yerini alan 30 Malatyalı işadamından biri olduğunu belirterek, "Biz orayı 11.5 milyon dolara aldık ve makinelerini de 3-4 milyon YTL'ye sattık. Sanırım genel başkan yanlış bilgilendirildi" dedi.

İşletme vaadiyle satınlan fabrikayla ilgili bu taahhüdün yerine getirilmemesi ve yetkili makamların da buna herhangi bir müdahalede bulunmamasıyla bazı çevrelerce eleştiri konusu olan ve 3 yıldır atıl şekilde bekleyen Sümerbank Fabrikası yerine 100 milyon dolar maliyetli, 5 yıldızlı otel, özel hastane ve iş merkezi yapmayı planladıklarını ancak bunun gerçekleşememesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Başdemir, "Malatya Girişim Grubu olarak, en az bin kişiye istihdam sağlayacak bir proje yapacaktık, olmadı. Eğer ben bu girişim grubunun başında olsaydım, basına bu yatırımın gerekliliğini izah eder ve Malatya kamuoyundan olur alıp bu hizmeti bir an önce başlatırdım" şeklinde konuştu.

Malatya Eğitim Vakfı genel başkanlığını yaptığı 4 yılda, Malatya'da biri babası adına yaptırdığı okul olmak üzere toplam 7 okulun yapılmasına vesile olduklarını belirten Mustafa Başdemir, vakfın burs verdiği öğrenci sayısını kendi döneminde bine çıkardığını ifade ederek, "Şu anda da 20 öğrenciye kendim burs veriyorum" açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız