SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aday Değil..

A- A+ PAYLAŞ

İşadamı Dr. Tuğrul Karaaslan, 28 Temmuz'da yapılacak olan olağanüstü kongrede Malatyaspor başkanlığına aday olmama kararını, gerekçelerin de yeraldığı yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Dr. Karaaslan'ın "Dr. Tuğrul Karaaslan Halkla İlişkiler Bürosu" imzasıyla yapılan yazılı açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Dr Tuğrul Karaaslan Malatyaspor başkan adayı olup olmama kararını, çeşitli temaslar sonucu ve kamuoyunun nabzını tutarak vereceğini bundan önce basın yoluyla açıklamıştır.

Mevcut ve eski başkanlar, sayın valimiz, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz ile birlikte bir çok eski ve yeni kulüp ve federasyon yöneticisiyle görüşen Dr Tuğrul Karaaslan aşağıdaki tesbitleri yapmış ve sonuca ulaşmıştır.

Bu tesbitlerin mevcut ve gelecek yönetimlere, kamuoyuna ve sevgili Malatyaspor taraftarına yardımcı olması dileğiyle :

1. Malatyaspor son 4 sezonda sistematik olarak borçlandırılmıştır.

2. Bu borçlar basit anlamda kulübe mal ve hizmet tedarik eden esnaftan başlayarak, her türlü alana yayılmıştır.

3. Kulüp başkanları şahısları adına borç verdiklerini iddia etmiş ve toplamı 10 milyon YTL yi geçen bu alacakları için kanuni tahsil yollarına başvurmuşlar ve kamuoyu önünde ifade ettikleri ve vazgeçeceklerini söyledikleri rakamlardan dahi resmiyette vazgeçmemişlerdir.

4. Malatyaspor klüp başkanlığı bir alma yeri değil aksine verme yeridir. Ama verme derken bundan borç verilmesi anlaşılmamalıdır.

5. Bugün kamuoyunun düşündüğünün aksine geçmiş dönem borçları yok sayılarak yeni bir yönetimin işin başına geçmesi ve çalışması mümkün değildir. Çünkü:

A. 2. Lig de oynayan bir takımın sabit gelir kalemlerinin başında olan bahis oyunu gelirlerine maliye, federasyon gelirlerine eski başkan el koymuştur. Ayrıca bu alacakların tahsil edilememe nedeni alacaklı kurum, kuruluş, şahıs ve başkanların iyi niyetinden çok kulübün büyük ölçüde tahsil edilebilir olmaktan çıkmış olmasıdır. Diğer bir değişle ve vali bey’in de ifade ettiği gibi yardımları bile resmi hesaplara hacizler yüzünden yatırmak mümkün değildir.

B. Diğer bir değişle kulüp 2. Lige düşürülerek yaklaşık 25 trilyonluk bir gelirden, belediye yardımlarına ve ancak 2 trilyonu bile zor bulan bir gelire inmiştir. Bunun iyi anlaşılabilmesi için Malatyasporun süper ligden düştüğü seneki resmi net gelirinin 22,5 trilyon olduğunun bilinmesi gerekir.

C. Aynı süreçlerde kötü yönetim stratejileri ile gelir getirici projeler üretilemediği gibi başta üniversite de olmak üzere bir çok gelir kapısı da bir daha açılamayacak şekilde kapanmıştır.

D. Bu dönemde bir önceki başkan devir ederken bir sene sonraki maç seyirci bilet paralarını bile çek kırdırır gibi önceden tahsil etmiş, şimdiki yönetim de bilindiği gibi Esenlik şirketinden alacağı gelirlerin bir sonraki sezona ait olan kısmının büyük bir bölümünü almıştır.

E. Böylelikle Malatyaspor’da geleceğin de gelirlerini harcama modeli ve dönemi başlamış ve önü açılmıştır.

6. Mevcut ve eski yönetim arasında hesaplar konusunda ciddi anlaşmazlıklar olup bu konuların dava şekline getirileceği tarafımıza duyurulmuştur. Bu da ilerleyen günlerde bu olayların daha da tatsız bir hal alacağı anlamına gelmektedir.

7. Mevcut yönetim alacakları ile ilgili kesin ve net bir ödeme yapılmaması durumunda yönetimden çekilmeyeceklerini ifade etmişlerdir. Kendilerine göre haklı olan bu durum Malatyaspor yönetiminin el değiştirmesinin mevcut delege yapısı ile kongrede zaten imkansız hale getirmiştir.

8. Takım sporcu açısından her geçen gün güç kaybetmektedir. Yeni sezon ile ilgili hazırlıklarda geç kalınmış, kongre tarihi sezona çok yakın bir zamana getirilmiştir.

9. Belediye, valilik, üniversite ve gelir idaresi Malatyaspor’a vereceği maksimum maddi yardımı ve desteği vermiş ve artık bu konuda yorgun ve bıkkın gözükmektedirler.

10. Kamuoyunda ve basında birbiriyle mantiken bağdaşmayan çözüm önerileri de gerçek anlamda bir çözüme ulaşmanın önünü tıkamıştır. Örneğin bir tv programda yorumcu başkanların borçlarından vazgeçmelerinin istenemeyeceğini ve belediyenin de artık yardım yapmak zorunda olmadığını savunarak gelecek yönetimin herşeyi sırtlaması gerektiğini savunmaktadır. Buradan çıkacak sonuç ve çözüm şudur ki Malatyaspor’un başına öyle bir başkan getirin ki bu kadar kurum, kuruluş yönetim ve yardımla senelerdir kötü gidişe son verilemeyen Malatyaspor’da herşey bir an da çözülsün.

11. Dr Tuğrul Karaaslan verdiği sözleri tutması ve dürüstlüğü ile tanınan bir insan olarak bu mucizevi beklentileri karşılayacağına inanmadığından ve yukarda sayılan bir çok nedenden dolayı aday olmamaya karar vermiştir.

Kongrenin ve yeni sezonun Malatyaspor’a hayırlı olması dileğiyle,

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız