SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aday Değilim'

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. lige veda eden Malatyaspor’da Kulüp 2. Başkanı Orhan Kaya, 16 Mayıs’ta yapılacak olan kongrede başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde, Malatyaspor Genel Koordinatörü Şerif Fırat ile bir basın toplantısı yapan Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Orhan Kaya, “Malatyaspor küme düştü. Daha önceki açıklamalarımızda da söylediğimiz gibi bu dünyanın sonu değil. İnşallah Malatyaspor iyi yerlere gelir. Biz geçtiğimiz dönemde başkanlık görevine talip olduğumuzu söylemiştik. Malatya Belediye Başkanımız ile istişarelerde bulunduk. Belediye Başkanımız bize destek vermedi ve de destek olmadığı sürece tek kişinin bu işle yürümeyeceğini söyledik. Bizim belediye başkanımızdan isteğimiz şuydu; kulübün 7 milyon 500 bin TL borcu var. Bu paranın 4 milyon TL’sini siz verin, 3 milyon TL biz verelim ve 3 milyon TL’de biz kendi bütçemizden transfer yapalım.

Maalesef belediye başkanımız olumlu bakmadı. Destek olmayınca da, bu yükün altına tek başına girmek cesaret ister. Tek başına bir şey olmayacağını kamuoyunun bilmesini istiyorum. Bu kulüpte kimse tek başına bir şey yapamaz. Birlik ve beraberlik olmadığı sürece buraya kim gelirse gelsin başarı gösteremez.

Vali, belediye başkanı, milletvekilleri, taraftar ve kulüp hep birlikte olmadığı sürece kulübün başarılı olacağına da inanmıyorum. Biz, bu desteği görmedik. Bize destek verilmedi. Borçların ise hat safhada olduğunu biliyoruz. Eski başkanlarla da görüştük, İlhan Kavuk, Haşim Karadağ ve ben 10 milyon 300 bin TL alacağımızdan vazgeçme sözünü almıştık. Kulübe 4 milyon TL verildiği zaman Malatyaspor’un borcu kalmıyor. Borç sıfırlanır. Öyle anlattıkları gibi 20-30 milyon TL borç yoktur. Ama destek olmayınca hiçbir şeyde olmuyor. Malatyaspor’un da önünün kapanmasını istemiyorum. 16 Mayıs tarihinde yapılacak olan kongrede aday olmayacağım. Talip olan arkadaşlarımız gelip, takımı alabilir. Biz, üzerimize ne düşerse sonuna kadar yapmaya hazırız” dedi.

Kaya, kimsenin adamı olmadığını ve söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Ben kimsenin gölgesinde kalmadım, kalmam da. Takımın başına kim gelirse bu gidenin adamı dediler. Bu Malatyaspor’a yakışmaz. Bu tür söylentiler Malatyaspor’un yönetimine zarar verir. Kimse kimsenin adamı değil. Bu bir bayrak yarışıdır ve herkes göreve gelir, iyisiyle kötüsüyle görevini yapar. Her kim Malatya ve Malatyaspor’a faydalı bir iş yapıyorsa, Allah onun işini gücünü rast getirsin. Biz, hiç kimseyi eleştirmedik. Yönetimlerin birbirlerini suçlayarak bir yerlere varması mümkün değil. Eğer kanunsuz bir iş yapılmışsa, bu devlerin polisi, jandarması ve savcısı var. Götürürsün dosyanı ibraz edersin, gereken yapılır” diye konuştu.

Belediye Başkanı’ndan sadece destek istemediğini, kendisinin de maddi katkıda bulunacağını söylediğini kaydeden Kaya, “Ben, şu ana kadar takıma 3 milyon 500 bin TL para vermişim zaten. Hepsini sen ver, ben başkanlık yaparım diye bir şey söylemedim. 4 milyon TL siz verin, gerisini ben karşılayayım dedim. Bunun haricinde 3 milyon TL transfer ücretini de biz kendi bütçemizden karşılayacaktık. Bu şehrin mülki amirleri vardır ve bu şehrin sahibi belediyedir. Bu nedenle belediyeye çok iş düşer. Valimiz de gelip, geçicidir. Belediye destek vermeden hiçbir şey yapamazsınız. Ben diğer yönetimler gibi sadece siz para verin ben başkanlık yapayım demiyorum. Ben taşın altına gövdemi koydum. Hangi başkan, hangi yönetim 3 milyon TL para veriyorsa, gelsin buyursun. Takımın kurtuluşu yönündeki teklifimizi sunduk. Bakın bu takım gelecek sene 1. lige çıkamazsa, amatöre kadar düşer. Takımın iskeletini bozmadan, takviye yaparak, seneye hemen 1. lige çıkmanız lazım. Biz, 1 senelik proje değil, uzun dönemlik bir proje yaptık. Günü kurtarmaya yönelik transfer yaparsanız başarısız olursunuz. Bu büyük borçlarda bunlar yüzünden gelmiştir zaten. Tekrar söylüyorum ben 16 Mayıs’ta aday değilim. Malatyaspor’un önünü kapatmak istemiyorum. Sadece bir Malatyalı biz değiliz, nice Malatyalılar var. Bir sevdalı çıkar, gelir ve alır. Biz kimseye engel değiliz. Kongrede aday değilim diyorum. Yanlış anlaşılmasın, istifa ettim demiyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız