SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aday Değilim Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:54
A- A+ PAYLAŞ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı' iddialarına ilişkin, "Herhangi bir göreve adaylığım söz konusu değildir. Ama partimin bana vereceği herhangi bir görevi de elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışacağımı da, 12 yıllık siyasi performansımla ortaya koyduğuma inanıyorum" dedi. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay'ı makamında kabul etti. Bağış, kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'dün akşam verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmayı' hatırlatması üzerine Bağış, "Helalleşmek bizim kültürümüzde sünnettir. Biz yarın ölecekmişiz gibi ibadet etmeyi, hiç ölmeyecekmişiz gibi çalışmayı destur edinmiş bir milletin evladıyız" dedi. Bağış, söz konusu iftar yemeğinin bütün çalışma arkadaşlarını bir arada gördüğü tek etkinlik olduğunu belirterek, bütün çalışma arkadaşlarını eşleriyle birlikte ağırlama imkanı bulduğunu ve manevi duyguların yükseldiği bir ramazan gecesinde arkadaşların helallik istemesinin doğal bir şey olduğunu söyledi. Bağış, "Gördüğünüz gibi görevimin başındayım. Türkiye Cumhuriyeti'nin AB konulu siyasi her girişiminde Türkiye'nin başmüzakerecesi olarak üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım" dedi.

Başka bir gazetecinin, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağını' sorması üzerine Bağış, "Benim herhangi bir göreve adaylığım söz konusu değildir. Ama partimin bana vereceği herhangi bir görevi de elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışacağımı da 12 yıllık siyasi performansımla ortaya koyduğuma inanıyorum. Partim bugüne kadar bana hangi görevleri tebliğ ettiyse, milletim benden hangi görevi yapmamı istediyse, onları elimden geldiği en iyi şekilde yapmaya çalıştım, bundan sonra da yapmaya çalışırım. Bizim için görev ayrımı yoktur. Görevin nerede olduğu, ne olduğu hiçbir anlam ifade etmez. Önemli olan ülkenin bize nerede ihtiyacı varsa biz o ihtiyaca cevap vermeye çalışırız" değerlendirmesinde bulundu.

Bu tutumu mensubu olduğu siyasi hareketin önderi ve genel başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiğini anlatan Bağış, siyasi hareket olarak siyasi değerler içinde hareket ettiklerini dile getirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız