SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aday Hakemlik Kursu Açılacak

A- A+ PAYLAŞ
10-14 Ekim günleri arasında Aday Hakemlik Kursu açılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Basketbol İl Temsilcisi Nail Değirmenci, "Birçok hakemimizin görevi bırakması ve üniversiteden mezun olarak atanması nedeniyle hakem boşluğumuz oluştu. Geçmiş yıllarda Türkiye'de en fazla klasman hakemi olan illerden bir tanesiydik. Şuanda klasman sayımızda bir düşüş oldu. İki tane B klasman hakemimiz var. İki tane C klasman hakemimiz bulunuyor. Giden hakemlerimizin yerini telafi etmek adına aday hakem kursu açmaya karar verdik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ve Spor Şube Müdürümüz Ömer Dağdelen ile görüştükten sonra Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvuruda bulunduk. Sonuçta da ilimizde aday hakem kursu yapacağız. 10-14 Ekim tarihleri arasında kursumuzu Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Kursu eğitmen Nazmi Değirmenci verecek. Bir Malatyalı arkadaşımızın kursta görevlendirilmesi kursiyerlerinde mağduriyetini önleme adına çok iyi oldu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde kurs saatlerini 18.00'dan sonra yapmaya karar verdik. Müracaat eden kursiyerlerin kursa devamlılığını sağlama adına bu saatin uygun olacağını düşündük. Bunun yanında daha iyi bir eğitim olacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızın bir kısmı koşar bir kısmı ise masa hakemi olacak. Bir yıllık adaylıktan sonra bu arkadaşlarımız hakem olarak görevlerine devam edecekler" dedi. 
 
MÜRACAAT İÇİN YAPILACAKLAR 
 
Müracaat sırasında yapılacak işlemlerle ilgili bilgiler aktaran Değirmenci, "Kursa müracaat edecek arkadaşlarımız öncelikle Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne yalnızca bir dilekçe verecekler. Müracaatları kabul olan arkadaşlarımız diploma, okuyanlar için öğrenci belgesi, nüfus cüzdanının fotokopisi, iki adet resim ve sağlık raporu istenecek.Burada bizim en büyük amacımız Malatya'yı tanıtmak. Öte yandan Malatyalı hemşerilerimize güzel bir basketbol şöleni sunmak için çalışıyoruz. Bundan önce genç bayanlar ve yıldız bayanlar Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yaptık. Bu sene içinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ve Spor Şube Müdürümüz Ömer Dağdelen ile görüştük ve birkaç turnuvaya talip olduk. Talip olmanın yanında bunun birde getirisi ve götürüsü var. Maddi sıkıntılar oluşuyor. İnşallah bunları da temin edersek, şampiyonalara ev sahipliği yapmayı gönülden istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız