SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Partiye Zarar Verdiğim Gün Bırakırım"

0
Güncellendi - 2017-12-05 05:46:38
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 7 Haziran 2015'teki seçimlere ilişkin, "Bir kısım CHP'de politika yapan arkadaşlarımız, aday sıralamasında olmayınca gitti HDP'ye çalıştı." dedi.

Partisinin Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yeşilyurt İlçe Kongresi'nde konuşan Ağbaba, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde kentte yaşanılanları anlattı.

"Bir kısım CHP'de politika yapan arkadaşlarımız, aday sıralamasında olmayınca gitti HDP'ye çalıştı." diyen Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Kendi değerlendirmemi yapıyorum, şapkayı önüme koyuyorum, az mı çalıştım, az  mı mahalleye gittim, az mı el sıktım kendi kendime soruyorum.  2015 seçimlerinde hatırlayın 7 Haziran’da  iddiayla söylüyorum   Türkiye’de yapılmayan kampanya yaptık. Niye,  bir kısım CHP’de siyaset yapan arkadaşlar sıralamada olmayınca HDP’ye çalıştı  çünkü.  Bunu unuttunuz,   neymiş zaten CHP 1 milletvekili çıkartıyormuş  HDP’ye verelim oyları. Bunların içinde şu anda delege olan arkadaşlar da var. Benim  yüzüme oy vermeyeceğiz HDP’ye oy vereceğiz diyen arkadaşlar da var. Bunları söylemek istemiyorum arkadaşlar,   ama  bir koşulları düşünün,  2015 seçimlerinde hatırlayın burada  yaşlı  diyorsunuz ya  onlarla ev ev gezdik.  Hatırlayın  yaşlı adamlar diyorsunuz ya ,  Otel’de yaptığımız toplantıda HDP rüzgarını nasıl kırarız  kendi içimizden diye hatırlayın.   Pütürge’sinden Arguvan’ına Yazıhan’ından Doğanyol’una  kadar gitmediğim adım atmadığım köy kalmadı.  Türkiye’nin en güzel kampanyasını yaptık. Yani birazda kendi içimize bakalım. Kongreler birlik beraberlik günü, tabii ki  eksiklikler var, tabii ki yapılan yanlışlıklar var.  Benim de şiddetle eleştirdiğim yanlışlıklar var. İl Başkanına da, ilçe başkanlarına da söylüyorum. Ama biraz da Veli Ağbaba, Allah aşkına  sokağa çıkıyorsunuz  beni sevim sevmemeniz önemli değil,  eğer sizin yüzünüzü yere  baktıracak bir tane Malatya’da Ak Partili, MHP’li  1 kişi görürseniz bu işi bırakacağım.

  Bu partiye zarar verdiğim gün  Milletvekilliğine nalet olsun, bu partiye zarar verdiğim gün  milletvekilliğini bırakırım, babamdan  miras kalmadı bana."

Ağbaba, son günlerde başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yöneticilerinin birtakım tehditlerle karşı karşıya olduğunu da iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt ilçe kongresinde başkanlık için Av. Ahmet Pektaş ve Oktay Şahintürk yarıştı. Seçim sonucunda 150 oy alan Av. Ahmet Pektaş CHP’nin Yeşilyurt ilçe başkanlığına seçilirken diğer aday Oktay Şahintürk ise 49 oy aldı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • tuncay (6 yıl önce)
    sayın ağbaba bundan dolayı üzülmeye gerilmeye gerek yok adamlar hdp ye oy vererek suç işlememişlerki sin parti olarak mecliste ve her platformda aleni olarak desteklediğiniz bir parti hdp hiç şaşırmadık normal bir durum bu chp için doğru söylüyorsunuz chp iç temizliğini tepeden tırnağa yapmalı bu ülkenin bir partisi olduğunu hatırlamalı
    0
    0
    Yanıtla