SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adaydan Politik Pazarlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:58:21
Adaydan Politik Pazarlama
A- A+ PAYLAŞ

 

Aralarında İnönü Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda üniversite Haziran ayı ortalarında yapılacak rektörlük seçimlerine hazırlanırken, bazı rektör adayları da seslerini duyurmak ve kendilerini tanıtmak için sıra dışı propaganda yöntemleri kullanıyor.

Seçime hazırlanma sürecinde farklı propaganda yöntemi kullanan rektör adaylarından biri de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör adayı olan Prof. Dr. Âlim Yıldız.

Prof. Dr. Alim Yıldız 14 Haziran’da yapılacak rektör adayı belirleme seçimine hazırlanırken, bugüne kadar milletvekili ve yerel yönetim seçimlerinde kullanılan açık hava reklam mecraları üzerinden propaganda yaparak mesajını sadece oy kullanacak öğretim üyelerine değil tüm Sivas halkına iletmeyi tercih ediyor. Prof. Yıldız Açıkhava reklâmcılığında kullanılan raketlerdeki afişlerinde ‘Şimdi tam zamanı. Demokratik yönetim ve gelişmenin adımlarını birlikte atalım’ mesajını veriyor.

Malatya’da rektör adayı belirleme seçim çalışmaları ağırlıklı olarak sessiz ve derinden giden bir seyir izlerken Sivas’daki rektörlük seçiminin Prof. Dr. Âlim Yıldız’ın farklı propaganda yöntemi ile renkli bir boyut kazandığı belirtiliyor.

Fotoğraf: Niyazi DOĞAN 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız