SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adaylar 3 Haftada Belirlenecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında 3 hafta içerisinde adayları saptayacaklarını belirtti ve yöntemler hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

Erdoğan'ın partisinin TBMM'deki meclis grubunda konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

"Aday adaylarımızın yoğun bir ilgisi ile karşılaştık. 6 bin civarında aday adayı oldu. 10 kişiden biri aday olacak demektir. İşimiz zor. Diğer partilerin ve bizim partimizin durumu ortada. Hafta sonunda temayül yoklamaları gerçekleşti.

3 hafta içinde adayları tespit etmiş olacağız. Sandıklardaki sorumlu arkadaşlara varıncaya kadar hepsinin kanaati bu temayül yoklamalarına yansıdı.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK

12 Komisyon var. Genel Başkan yardımlarından oluşuyor bu komisyonlar. Daha yakından aday adaylarını tanımak için arkadaşlar görüşecek.

Sonra da düşüncelerini, kanaatlerini bir diğer komisyona verecek. 12 komisyon 6 komisyona düşecek. Tekrar aday adaylarından eleme ile yapılacak olan çalışma sırasında kamuoyu çalışmaları da yapılacak. 81 ilde 106 bin denek üzerinden kamuoyu çalıştırması yaptırdık aslında. Bunların neticesi kasamda.

Sadece kendi arkadaşlarımızın değil diğer partilerin milletvekillerine halk nasıl bakıyor, onu da araştırdık. 6 Komisyon’un vereceği netice ile kamuoyu araştırmalarından gelecek neticeleri çapraza alacağız. 4 Başkan Yardımcısı ve 3 Grup Başkanvekili arkadaşımla son nihai değerlendirmeyi yapacağız. Ondan sonra da nihai kararımızı vereceğiz.

SADECE SEÇİM ZAMANI ORTAYA ÇIKIYORLAR

Parlamentodaki 30 kadın milletvekili arkadaşımızın sayısını arttırmak istiyoruz. Parlamentodaki sayımızı da Ak Parti olarak arttırmak istiyoruz. 'Aman efendim sizler kalmalısınız' şeklinde görüşler de oluyor bazen. Ama siyaset illa ki parlamentoda olmaz ki…

Geçen dönemden milletvekili olmayan arkadaşlarımızın hiçbiri 'ben il teşkilatında göreve hazırım' diyen arkadaşımız olmamıştır. Ya seçim zamanında ortaya çıkıyorlar, ya kayboluyorlar. ‘Gel bakalım sen şuraya il başkanı ol’ dendiğinde ‘emriniz başım üstüne’ diyorsa o dava adamıdır.

Ama ‘Yok. Ben vekillik yapmış adamım. İl Başkanlığı’nda çalışamam’ diyorsa olmaz. Önce kendimizi hesaba çekeceğiz. Tüm kriterleri gözeterek hiçbir şehrimizde vatandaşımızın ‘ben de olsaydım bu ismi seçerdim’ diyeceği, Ak Parti ilkelerini benimsemiş, dürüst, çalışkan, donanımlı isimleri 3 hafta sonra açıklayacağız.

LİSTEYİ BEĞENMEDİLER, KAZANDILAR SONRA DA UTANMADAN GELDİLER

İnşallah bu 6 bin aday arasında listelere giremeyen adaylar kırılıp, çekilmezler. Top oynadığım zaman hocamız takımı açıklarken ‘’Çocuklar biliyorsunuz kadro 24 kişi ama sahaya 11 kişi süreceğim. 5 de yedek. 16 kişi açıklayacağım. Dolayısıyla ben takıma giremedim diye kimsenin üzülmemesi gerekirdi’’ derdi ve 11’i böyle açıklardı.

Biz de 6 bin kişinin içinden 550 kişilik listeyi açıklayacağız. Geçmişte "Ben listenin şurasındayım" deyip de çalışmalara katılmayanlar oldu, sonradan seçimi kazandı ve utanmadan sıkılmadan buraya geldi. Ama bu tipler fazla kalmadı. Çekip gittiler. Aidiyet çok önemli bir konu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız