SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adaylığımız Kesinleşecek İnşallah'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Belediyesi Başkan Aday Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, “MHP’de adaylık sürecinde benim ismimde mutabık kalınacağını umuyorum” dedi.

Malatya Polisevi’nde yapılan bayramlaşma törenine katılan MHP belediye başkan aday adayı Mehmet Yaşar Çerçi, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Adaylık sürecini değerlendiren Çerçi, partinin hafta sonuna kadar adayını açıklayacağını belirterek, "İnşallah bizim adaylığımız kesinleşecek ve biz hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Adaylıkla ilgili kendisinin ismi üzerinde mutabakat kalınacağını umut ettiğini belirten Çerçi, “MHP belediye başkanlığı için aday adaylık süreci devam ediyor. Merkez belediyesi için başvuran benimle birlikte 4 arkadaşımız daha var. Bir arkadaşımız geçtiğimiz günlerde adaylıkla ilgili müracaatını geri çekti. Bizim lehimize olarak geri çekti. Bu hafta sonunda sanırım aday belirlenecek. Biz ümit ediyoruz ki genel merkezimizde Malatya halkının arzusu ne ise ve parti menfaati neyi gerektiriyorsa, o yönde hareket edecekler diye düşünüyorum. Partimizin başarısını kim sağlayacaksa, kimlerle sağlanacaksa, onlarla yürüyeceğini düşünüyoruz. Adaylıkla ilgili bizim ismimizde mutabık kalınacaktır diye ümit taşıyorum” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının MHP’nin Malatya’da adaylık açıklama sürecinin geciktiğini ve il teşkilatının "2004 yılında hata yaptık. Bu hata 2009 seçimlerinde tekrarlanmayacak" yönündeki bazı sözlerinin sorulması üzerine Çerçi şunları söyledi:

“Malatya’da müracaatlardaki fazlalık nedeniyle gecikti. Bu Malatya’daki gücümüzü de gösterir aslında. Aldığımız bilgiye göre bu hafta sonunda aday netleşecek. Başka bir partiye geçişime ihtiyaç kalmayacak inşallah. O şekilde bir bilgi yok bende. 2004’de de biz malumunuz seçimlere girdik. MHP iktidar partisinin o çok büyük rüzgarına rağmen ikinci parti olmayı. Yüksek oranda bir oy almayı başarmıştır. Türkiye’nin hiçbir şehrinde bu kadar yüksek bir oy yo gibidir. 2009 seçimlerini yüzde 36.5’la kazanmıştık. 2004 yılı seçimlerinde 3 puanlık bir gerileme söz konusu oldu. İktidar partisinin büyük rüzgarıydı. Öyle bir rüzgar olmadığını herkes biliyor hatta bilakis geriye doğru bir iniş var. Bizim adaylığımız kesinleşecek inşallah ve hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Çerçi, bayramlaşma töreni sırasında 2004'de mücadele ettiği mevcut belediye başkanı Cemal Akın'ın yanı sıra MHP il başkanı Ömer Ekici ile de sohbet etti.

FOTOĞRAF: Ramazan Gürsel TUNAY (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız