SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adaylık İçin İstifa Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:20
Adaylık İçin İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mehmet Yavuz Gözükara, Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Uzun yıllar Mersin Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevini yürüten, 2 yıldır da Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Yavuz Gözükara, 2015 Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerine tanınan istifa süresinin son günü olan bugün görevinden istifa etti. AK Parti Mersin milletvekili aday adaylığı için istifa kararı aldığını İHA muhabirine açıklayan Gözükara, “10 Şubat 2015 tarihinden geçerli olmak üzere, AK Parti’den milletvekili adayı olmak ve böylece sağlık hizmet alanına ilaveten diğer hizmet alanlarında da hem yerelde hem de ülkemiz genelinde hizmet edebilmek ümidiyle Mersin Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanlığı ve Mersin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevimden istifa ediyorum. Allah bizleri hayırlarda buluşturup birleştirsin ve hayırlarda yarıştırsın inşallah” dedi.

GÖZÜKARA KİMDİR?

1962 yılında Malatya’nın Darende ilçesinde doğan Gözükara, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültenin İç Hastalıkları Ana Bilim Dalından 1993 yılında İç Hastalıkları Uzmanlığını alalan Gözükara, Türk erişkinlerinde Koroner Arter Hastalığı ve Risk Faktörleri sıklığı adlı saha çalışması ile 1993 yılı Roche Tıp Araştırma Ödülü yarışmasında 1.’lik ödülüne layık görüldü. 1994-1998 yılları arasında Malatya Arapgir Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim olarak görev yapan Gözükara, 1 Ocak 1999 yılında Mersin Devlet Hastanesi’ne İç Hastalıkları Uzmanı olarak atandı. 1999 yılından 2012 yılına kadar Mersin Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan ve aktif hekimlik yaptığı bu süreçte Mersin ilinde 150 bini aşkın hastayı muayene ve tedavi eden Gözükara, 2004-2005 ve 2010-2012 yılları arasında da 2. görev olarak başhekimlik yaptı. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Mersin ilinde yılın doktoru seçilen Gözükara, Kasım 2012’den bu yana Mersin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini sürdürüyordu. 2013 yılında Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsün’de Sağlık Yönetimi Yüksek Lisansı’nı tamamlayan, evli ve 3 çocuk babası Gözükara’nın ailesi de 1983 yılından bu yana Mersin’de yaşıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız