SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adaylıktan Sonraki İlk İş!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:10
Adaylıktan Sonraki İlk İş!..
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, önümüzdeki yıl yapılacak yerel yönetimler seçiminde AKP'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandıktan sonraki ilk işi, belediye başkanı olmadan önce hissedarı olduğu şirketteki ortağı Selim Budak'ın yeğeni Tuğrul Budak'a Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu vermek  oldu.

Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında Belediye Başkanı Ahmet Çakır meclis gündemindeki ilk 5 maddenin görüşülmesinden sonra yerini Meclis Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu'na bırakarak meclis salonundan ayrıldı. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın meclis salonundan ayrılmasından bir süre sonra meclis gündemindeki maddelere ek olarak verilen gündem dışı bir önerge ile Malatya Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün 'Tuğrul Budak'ın Malatya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atandığı' yönündeki bilgi verme amaçlı yazısı okundu. 

Bilgilendirme yazısında, 'İstisnai Kadro' olan ve sınavsız biçimde atanan kişiye herhangi bir kriter gerektirmeden devlet memuru sıfatı kazandıran Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atanan Tuğrul Budak'ın eğitimi hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Başkan Olmadan Önceki Ortağının Yeğeni

Ahmet Çakır'ın Büyük Şehir Belediye Başkan Adaylığını garanti altına aldıktan sonraki ilk icraat olarak gerçekleştirdiği atama ile Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunu kazanan Tuğrul Budak'ın, Çakır'ın belediye başkanı olmadan önceki iş ortağı Selim Budak'ın kardeşi Hacı Budak'ın oğlu olduğu öğrenildi. 

Konuyla ilgili olarak sorularımızı cevaplandıran Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tuğrul Budak'ın Hacı Budak'ın oğlu olduğunu doğruladı. 

Özel Kalem Müdürlüğü: Yakınlara Dağıtılan Ulufe 

Yerel yönetimlerde 'Özel Kalem Müdürlüğü' kadrosu çoğunlukla yönetime yakın isimlere 'Devlet Memurluğu Kadrosu' hediye etmek amacıyla kullanılıyor. Cemal Akın döneminde Özel Kalem Müdürlüğü görevini 5 yıl boyunca fiilen Mehmet Yıldırım'ın yürütmesine karşılık dönemin meclis üyesi Muharrem Çamurlu'ya yakınlığı ile bilinen belediye çalışanı Ahmet Ünver'e özel kalem müdürlüğü kadrosu verilmişti. Bu dönemde Malatya Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nü fiilen yürüten Mehmet Yıldırım ise, Ahmet Ünver'den sonra ancak görevinin 5. yılında bu kadroyu alabilmişti.

Çakır Döneminde 5 Yılda 4 kişiye Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosu Kazandırıldı

Ahmet Çakır döneminde özel kalem müdürlüğü görevini Kadir Çelik yürüttü. Ancak bu kadroya alınarak müdürlük kadrosu kazandırılan kişi sayısı son atama ile 4 kişi oldu. Bunlar, Ahmet Turan Özbey, Haşim Koç, Kadir Çelik ve Tuğrul Budak olarak kayıtlara geçti.  Özel kalem müdürlüğü kadrosu kazanan kişiler, masa başında otursalar bile kadrosu ile uyumlu yüksek düzeyde maaş alıyor ve özlük haklarından yararlanıyor.

Başkan Yardımcısı Mumcu '25 Bin Kişi İş İçin Malatya Belediyesi'ne Başvurdu' Demişti

Bu arada, geçtiğimiz hafta KOSGEB Girişimci Kursiyerleri'ne sertifika dağıtım töreninde konuşan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu 25 bin kişinin Malatya Belediyesi'ne iş talebiyle başvurduğunu söylemişti. Mumcu, “Günümüzün en büyük sorunlarından biri istihdam sorunudur. Şu an Malatya Belediyesi’ne iş talebinde bulunmuş olan 25 bin dolayında hemşerimiz var” şeklinde konuşmuştu.

HABER: malatyahaber.com, Güler HAZAR-yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız