SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ADD'den Kardeş Okula

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi üye ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Beydağı Kasabasında bulunan Elmalı İlköğretim Okulu ziyaret edilerek okulda öğretim gören öğrencilerin giyim, kırtasiye, okulun kitaplığı için okuma kitabı ve çeşitli yardımlarda bulunuldu, Atatürk Köşesi oluşturuldu.

Yardım sonrası konuşma yapan dernek başkanı Ali Ekber Tunçdemir, “Malatya Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılmış olan kardeş okul kampanyası kapsamında derneğimize kardeş okul seçilen Elmalı İlköğretim okulu öğrencilerine eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla sizleri ziyaret etmiş bulunuyoruz. Sizlere getirmiş olduğumuz malzemeler çocuklarımıza da aldığımız okul ihtiyaçlarındandır. Sizlerde bizim birer çocuklarımızsınız. İmkânlarımız ölçüsünde sizlere yapacağımız yardımlarımızın ve buna bağlı olarak eğitiminizin daha da verimli süreceğine inanıyoruz. Sosyal adaletsizliğin bir örneğini de şehrimize yakın olan bir bölgede yaşayan sizlerin yaşadığınız ortamınızı ve okulunuzu görerek yaşıyoruz. Sosyal adaletsizliği kaldırmanın, devletimizin asli görevi olduğunu biliyoruz. Ancak devletimizin her yöne ulaşmasının da imkânsız olduğunu da biliyoruz. Bu aşamada görev sivil toplum örgütlerine ve gönüllülere düşmektedir. Bizde Atatürkçü Düşünce Derneği olarak tüm yurt çapında olduğu gibi Malatya’da da bu görevin bilincindeyiz. Sizlerin eğitim öğretimlerinizi sürdürmeniz için bizlere neler düşüyorsa yapmaya da hazırız. Sizleri çok seviyoruz.”dedi. (Üstteki fotoğrafta)

OKUL ONARIMI..
Öte yandan Malatya Valiliği'nin başlattığı Kardeş Okul Kampanyası kapsamında, Emniyet Müdürlüğü kendisine kardeş okul yaptırılan Kanuni İlköğretim Okulu'nu onararak yeni bir çehre kazandırdı.

Malatya'da daha çok göçer ailelerin bulunduğu Yıldıztepe mahallesindeki Kanuni İlköğretim Okulu, Emniyet Müdürlüğü tarafından yeniden onarıldı. Emniyet Müdürlüğü, okulun tüm sınıflarının tabanlarını kalebodur yaparken, duvar ve merdiven boşluklarını da fayansla kapladı. Okulun merdivenleri de mermerle kaplanıyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı Müslim Kılıçaslan, "Kardeş okul olan Kanunu İlköğretim Okulu görüldüğü gibi çağdaş bir okul görümüne bürünmüştür. İlimizdeki hayırseverin, zenginlerin katkılarıyla bizim desteğimizle, Kanunu İlköğretim Okulu gerçekten birçok okula nasip olmayan güzel bir okul görümüne kavuşmuş durumda. Eğitimde öğretmen veya öğrenci değil, çevre de çok önemli. İnsanların yaşadığı eğitim için oldukça önemli. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu insanların gelecekte burada okuyan çocukların polis abisine bakış açılarını değiştirecek. Böylece toplumun desteği sağlanmış olacak. Bu noktada çalışmalarımız ve yardımlarımız olacak" dedi. (Alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız