SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adeta Açık AVM Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:47
A- A+ PAYLAŞ
 
Esnafları ziyaret eden Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya artık kabuk değiştiriyor. Yeni bir kimlik, yeni bir merkez, yeni bir şehir oluşturuyoruz". dedi. 
 
Akpınar'daki esnaflarla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Başkan Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKKB Başkanı Ali Evren, TSO Başkanvekili Sıddık Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Bakkalcılar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, diğer bazı oda ve dernek temsilcileri ile daire müdürleri de eşlik etti. 
 
"Büyük Bir Avantaj"
 
ESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı konuşmada,  “Belediye Başkanımızın Malatya’yı ve esnafı tanıması çok büyük bir avantaj. Bölge esnafımızın burada az da olsa sorunları var. Özellikle şuan bulunduğumuz bölgenin üstünün kapatılması ve logarların biraz daha artırılması gibi sorunları var. Belediye Başkanımızın burada bulunmalarından dolayı büyük mutluluk duyduk. Bütün esnaf arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
"Adeta Açık AVM Olacak"
 
Bakkalcılar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, ise konuşmasında “Yaptığınız ve yapmak istediğiniz bu güzel çalışmalar çarşımızı adeta açık bir AVM konumuna getirecektir.Teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
 
"Malatya Kabuk Değiştiriyor"
 
Yenir bir şehir oluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise , “Malatya artık kabuk değiştiriyor. Yeni bir kimlik, yeni bir merkez, yeni bir şehir oluşturuyoruz. Dikkat ederseniz sadece merkezde değil Malatya’nın her  noktasında bu çalışmaları yapıyoruz. Merkezde yapmış olduğumuz çalışmalarda 35 yıllık alt yapılar vardı. Bütün bunlar yenilendi, yenileniyor. Amacımız Akpınar’ı geçmişteki güzel günlerine kavuşturabilmek. İnsanların ailesiyle, çocuklarıyla rahatça alış veriş yaptığı bir mekana dönüştürmektir. Bu çalışmalar sadece belediyecilikle olmuyor. Esnaflarımızın da destek vermesi gerekiyor. Esnafın vitrinini düzeltmesi, çekme mesafelerine uyması, kaldırımları işgal etmemesi, cephe boyamaları ve üstlerinin yapılması bunların hepsi birarada yapıldığında bir anlam ifade ediyor.
 
Çalıştığımız yerlerde bazı eksiklikler yaşanabiliyor. Malatya hepimizin ortak paydası. Esnaflarımızın taleplerini dinledik. Bazı çalışmaları yapmamız yasal anlamda mümkün değil. Söğütlü Camii ve ayakkabıcılar çarşısının üstünün kapatılmasıyla burası bambaşka bir görünüme kavuştu. Değişim dönüşüm çalışmasına bölge esnafımız da katkı sunarsa biz de bu çalışmalara ortak oluruz. Biz projeyi ortaya çıkaralım. Çalışmaların bitmesiyle burada esnaflarımız daha rahat ve güzel bir ortamda satış yapabilecekler” ifadelerini kullandı. 
 
"Farklı Bir Kimlik Oluşacak"
 
Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz yaptığımız çalışmaları o bölgede yaşayan vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla istişareler yaparak kararlar alıyoruz. Akpınar’da halen çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra esnafımızın trafik ile ilgili taleplerini aldık. Buranın gereği neyse onu yapacağız. Bizim amacımız nedir? Burayı cazibe haline getirip, esnafımız adına müşteri çekebilmek. Vatandaşın rahat edebileceği bir ortamı sağlayabilmektir.
 
Esnafımızın ve vatandaşımızın görüşü bizim için çok önemlidir. Doğruyu tespit etmek zorundayız. Bütün herkesi dinlemek zorundayız. Farklı bütün görüşleri dinleyip, projelerimize yansıtmaya çalışıyoruz. Buna dikkat ediyoruz. Bu çarşıyı yaşatacaksak, geçmişteki Akpınar gibi var olmasını istiyorsak buradaki bazı değişimlere sizin desteğiniz gerekiyor. Çalışmaların bitmesiyle Akpınar’da farklı bir yüz, farklı bir kimlik oluşacaktır. ” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız