SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adeta Yalvardım!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da başkan Haşim Karadağ'ın bugün en son belediye başkanı Cemal Akın'la yaptığı toplantıda, gerekli desteği göremediği gerekçesiyle istifa ettiği haberlerinin 19.40'da ilk olarak ER TV'de duyurulmasından sonra başlayan gelişmeler, ilginç açıklamalarla sürdü. TV Malatya'nın spor haberlerine bağlanan Başkan Yardımcısı Hakan Kodaman, istifa niyetini doğruladı ve yönetim kurulu olarak konuyu görüşmekte olduklarını bildirdi. Yönetimden açıklama beklenirken, 22.30 sıralarında TV Malatya'da Bülent Yalvaç'ın sunduğu ve AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt'un konuk olduğu "Malatya Görünüm" programına bağlanan başkan Haşim Karadağ'dan sitemkar açıklamalar geldi.

TV Malatya'daki programın başında, Malatyaspor Başkanının istifasına ilişkin olarak değerlendirme yapan AKP Milletvekili Başkurt, öğleden sonra Valiliğe gittiğinde, Karadağ'ın Valiyle görüştüğünü öğrendiğini, daha sonra Özel Kalem'de başkanla karşılaştıklarını, başkanın kendisine birşey söylemediğini, daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz'ün, Karadağ'ın "istifa şartlarında olduğunu" söylemesiyle konudan haberdar olduğunu belirterek, bu konuyu karşılaştıklarında kendisine söylemediği için Malatyaspor Başkanına sitem etti. Başkurt, Malatyaspor'un Pazar günkü galibiyetinin sevinci devam ederken, istifa haberiyle ortaya çıkan olumsuz ortamı yaşatmaya kimsenin hakkı olmadığını düşündüğünü, ayrıca istifa kararının birçok makam ve merciyle görüşüldükten netleştirilmesi yerine bir televizyon muhabirine açıklamayla duyrulmasını da doğru bulmadığını bildirdi.

Bu konuşmaların ardından, Yalvaç ve Başkurt programa devam ederken, 22.30 sıralarında Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ yayına telefonla bağlandı. Programda bu üçlü arasında geçen diyaloğ özetle şöyle:

"..YALVAÇ: Son durum nedir, neden böyle bir karar alındı,. Neler oluyor Malatyaspor’da?
KARADAĞ: Böyle bir galibiyet sonrasında da böyle bir üzüntü yaşattığım için Malatyamızdan özür diliyorum. Bir şey belirtmek istiyorum. Bugün buraya gelinmedi. 15-20 gündür Malatyaspor’un menfaati için adeta yalvarıyorum. Belgeler ortaya koyuyorum. Malatyaspor’un şu anda 1- 1.5 trilyonla çözülecek işinin sezon sonunda 20 trilyona çözülemeyeceğini.. Adeta yalvardım. Ama herkes duyarsız kaldı. Ama sanki bu adam nereden geldi başımıza bela oldu, çıksın gitsin mantığı var. Bu gece Malatya insanını üzdüğüm için özür diliyorum. Yönetim olarak toplantıdayız. Toplantımız sürüyor. Hocamız geldi. Görüşmelerimiz sürüyor. Toplantı sonunda gerekli açıklamayı yapacağız.

YALVAÇ: Dün çok iyi bir galibiyet.. Rakiplerle arayı kapatıyoruz. Önümüzde rakiplerle oynayacağımız maçlar var. Bunlara odaklanmamız gerekiyorken.. Görüşmelerinizde neler umdunuz, neler buldunuz? Ne olacak bundan sonra?
KARADAĞ: Biz ne umduysak, hiçbir şey bulamadık. Bir sıcak şefkat bile bulamadık. Bugün Malatya’da 5-6 kişiyle görüştüm. Malatyaspor’un menfaati için adeta yalvardım. Daha önceki açıklamalarımda belirtmiştim. Malatyaspor’a menfaatimin dokunamayacağını anladığım anda bırakıp giderim..

BAŞKURT: Samimi bir yaklaşımınız var; bunun için sizi seviyorum. Yönetici olmak kolay değil. Beni kimse milletvekilliğine sevketmedi. Kendi isteğimle bu işe girdim. Bu kulüp başkanlığı da gönüllü bir iştir. Siz talip oldunuz. Hatta talip olurken de benimle istişare ettiniz. İlk tanışmamız da böyle oldu. Değil mi başkanım? (H.K: doğru vekilim). Aday olduğunda benim fikrimi aldı, hatta isim de ver dedi. Böyle bir nezaket gösterdi. Sizden isim istiyorum, aklıbaşında, Malatya’yı seven, MÜSİAD’ın, MAKİAD’ın ve senin teklif edeceğin isim var mı? Bundan dolayı başkanı çok seviyorum. Paylaşıyor. Paylaşma çok hoşuma gitmişti. Ama bugün benimle paylaşmadığı için çok üzüldüm. Benim sevgim sana devam ediyor. Sayın Valimle paylaştığını gördüm, sayın Valim bize aktardı siz çıktıktan sonra.. Sayın Vali de çok üzgündü. Çok üzgündü. Yani ne yapsak sayın vekilim diye benim de görüşümü aldı. Sayın başkana diyorum ki, problemi görüşüp, keşke bu açıklamayı, tüm Malatya’nın işitemeyeceği.. Bu üzüntüyü Malatya’ya yaşatmak.. Niye bu üzüntüyü Malatya’ya yaşattı. Onu demek istiyorum. Onun için ufak bir sitemim var..
KARADAĞ: Görüşünüze saygı duyuyorum. Ama 15 gündür hepsiyle görüşüyorum. Basın toplantısında gerekçelerini, her şeyi açıklayacağım. Biz yönetim oluştururken, 1 trilyon para verecektim, nakit olarak verdim. Bu kulübe 2.5 trilyona yakın para verdim. Bunu sevgili belediye başkanımla görüşürken söyledim. Sevgili başkanım, ben taahhüdümün 2.5 katına çıktım dedim. Bir adım daha atılması gerekiyordu. Çünkü biz bu kulübü alırken beklentimizin üstünde maddi sorunlar çıktı. Lisans sorununu çözmek için şahsi kefaletimi verdim.

BAŞKURT: Seni anlıyorum, psikolojik durumunu anlıyorum, katkılarını biliyorum. Belediye başkanıyla bu görüşü paylaştın mı?
KARADAĞ: Manevi destek de bulamadım. Adım atılması gerekir bir yerlerde. Sayın Valimize de net bir kelime söyledim. Sayın Valim ben Malatya’dan gidersem geri dönmem, kesinlikle öyle yapıda bir insan değilim dedim. Malatyaspor için ben canımı veririm. Bunu demogoji olarak, duygu sömürüsü olarak söylemiyorum. Ben koltuk için Malatyaspor’a gelmedim. Gelirken de, kendim bildiğim ettiğim yönetimi kurmadım. Her görüşte her kesimden insanı dahil edeyim, Malatyaspor’u herkesin malı edeyim dedim. Sadece kendime bağlı bir çark kurayım demedim. Ama bir insanın da bir yere kadar dayanma gücü var. Şikesi, stadı her şey üst üste geldi. Bir insanın bir yere kadar dayanma gücü var. Toplantımız devam ediyor, daha sonra basın açıklaması yapacağız.

Malatyaspor’u çözümsüzlükte bırakmak kimsenin hakkı değildir. Malatyaspor için ne gerekirse yapmamız gerekir. Ben içerde olayım dışarıda olayım, yönetimde olayım başkan olayım, Malatyaspor’a neyim varsa veririm. Bunu herkes biliyor.

YALVAÇ: Şu anda net istifa etme ifadeniz.. Şu andaki aşama nedir?
KARADAĞ: Toplantımız devam ediyor. Toplantı sonrası gerekli yerlerle görüşüp, gerekli açıklamayı yapıyoruz.
BAŞKURT: Sağduyu, diyalog, hassasiyet, duyarlılık inşallah yöneticilerimiz tarafından galip gelir. Bu problem krizsiz bir şekilde, Malatya’nın da psikolojisini bozmadan, Malatyamızın önemli bir kurumunu inşallah hep birlikte yaşatırız. Sayın başkanıma da bu yakışır. Problemi çözer. Problem çözmek yiğit, babayiğit işidir.."

Karadağ'ın toplantı sonunda açıklama olacağına ilişkin sözlerine karşın, toplantıdan herhangi bir açıklama çıkmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız