SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adı Barış Meydanı Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:52
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 12 Malatyalı'nın da yaşamını yitirdiği Ankara Katliamının yaşandığı  Gar Meydanı olarak bilinen alanın Barış Meydanı olarak değiştirilmesi ve meydanda yaşamını yitirenler anısına Emek, Barış ve Demokrasi Anıtı inşa edilmesi çağrısında bulundu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel, resmi açıklamalara göre 97 kişinin hayatını kaybettiği katliamın yaşandığı alanın ‘Barış Meydanı’ olması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdiler. Teklif, saldırının gerçekleştiği Gar Meydanı olarak bilinen alanın Altındağ ilçesi Ulus Semti’ndeki Hipodrom ve Cumhuriyet caddelerinin kesiştiği kavşağın adının “Barış Meydanı” olarak değiştirilmesini, 10 Ekim’de meydana gelen katliamda hayatını kaybeden yurttaşların anısına, katledilenlerin isimlerinin bulunduğu “Emek, Barış ve Demokrasi” anıtının kurulmasını öngörüyor. 

Kanun teklifi metninde şu görüşlere yer verildi:

“Cumhuriyet tarihimizin yaşadığı en büyük ve en kanlı katliamlardan biri olan bu saldırı, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye inanan ve bu uğurda mücadele eden insanlara yönelik gerçekleştirilmiştir. Toplumumuzda yükselen barış talebini dile getirmek için bir araya gelen yurttaşlarımıza karşı yapılan bu saldırının failleri ortaya çıkmamış, saldırının neden önlenemediği gibi çok sayıda soru işareti hâlâ cevaplanmamışken, ölen yurttaşlarımızın bu meydanda adlarının yaşaması için ivedi olarak harekete geçilmeli ve cumhuriyet tarihinin bu en kanlı katliamının hafızalardan silinememesi adına gerekli adımlar atılmalıdır. Bu nedenle Ankara Tren Garı önünde yaşanan katliamda hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anısına söz konusu kavşağın ‘Barış Meydanı’ olarak adlandırılması ve burada hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın anısına tek tek isimlerinin yazıldığı ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ anıtının inşa edilmesi, toplum olarak bu katliama vereceğimiz en somut tepkilerden biri olarak tarihte yerinin alacaktır. Katledilen yurttaşlarımızın isimlerinin Barış Meydanı’nda yaşayabilmesi ve yaşanılan bu katliamın toplumsal hafızamızda yer alabilmesi için bu kanun teklifi hazırlanmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız