SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adı da DASEV Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Darende'de yaptırılmakta olan Meslek Yüksekokulu binasının önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceği, okulun adının, yaptıran vakıf olan DASEV'in adını taşıyacağı bildirildi.
İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin şu bilgi verildi:
"Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) tarafından yaptırılan Meslek Yüksekokulu binası 2011-2012 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak.
Darende ilçesinde bulunan İlahiyat Fakültesinin üniversitemiz merkez kampüsüne taşınması ve Darende Mustafa İclal Başer Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımının durdurulmasından 10 yıl sonra Üniversitemiz işbirliği ile Darendeli hayırsever işadamlarımız tarafından Darende ilçesine bir Meslek Yüksekokulu kazandırılması çalışmaları başlatılmış ve 2010 yılı Ağustos ayında temeli atılan Meslek Yüksekokulu binası % 85 oranında tamamlanmıştır. 
Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) tarafından yaptırılan Darende DASEV Meslek Yüksekokulu binası yaklaşık olarak 3 milyon TL'ye mal olacaktır.
Rektörlüğümüzce “Darende Meslek Yüksekokulu” adının “Darende DASEV Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmesi teklifi Yüksek Öğretim Genel Kurulunca kabul edilmiştir. 
Ayrıca eğitime yaptığı önemli katkılarıyla tanınan ve takdir edilen Darendeliler Kültür, Sağlık ve Eğitim Vakfı aldığı bir kararla 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde “Darende DASEV Meslek Yüksekokulu” öğrencilerinden 100 kişiye 8 ay boyunca aylık 125 TL karşılıksız burs vereceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız