SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adı Değişen Operasyona 4 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Darende'de gerçekleştirilen ve ilk etapta "Şelale" adıyla açıklanan operasyon sonradan isim değiştirirken, olayla ilgili yakalanan 4 kişi adliyece tutuklandı.

Van'dan İstanbul'a gitmekte olan minibüs, Cumartesi günü Darende ilçesinde polis tarafından durdurulmuş ve "Eko" adlı narkotik köpeğinin ortaya çıkardığı zulada 68 kilo 296 gram eroin ele geçirilmişti. Operasyon, ilk gün "Şelale" olarak adlandırılmış ve basına böyle yansımıştı. Polisin, hafta başında yaptığı açıklamada ise, operasyon adının "Yankı" olarak değiştiği gözlendi. Bu duruma, Darende'nin ünlü "Günpınar Şelalesi"nden esinlenmeyle operasyon bölgede gerçekleştirildiği için "Şelale" adının verilmesinin ardından, bunun olumsuz bir imaj olarak yansıyacağı yolundaki tepkiler gözönüne alınarak değiştirildiği değerlendirmesi yapıldı.

Bu arada, gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak eroin maddesi kaçakçılığına yönelik yapmış oldukları istihbari çalışmalarda Y. A., N.A., N. A., F. A. ve C.A. isimli şahısların eroin maddesi imali, nakli ve ticareti yapmak için örgüt kurdukları elde ettikleri eroin maddesini yurtdışına gönderecekleri şeklinde alınan bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmaların devamında ;

Bahse konu suç örgütünün 21.04.2006 günü 34 UUN 14 plaka sayılı Fiat Ducato marka araç ile İstanbul iline yüklü miktarda eroin maddesi sevki yapacakları, yol güzergahı olarak Van-Malatya–İstanbul güzergahının kullanılacağının öğrenilmesi üzerine YANKI KOD adlı operasyon kararı alınmıştır.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğümüz ekiplerince Van- İstanbul istikameti olan Elazığ yolu, Darende–Kayseri yolunda gerekli tertibat alınarak araçla ilgili çalışma başlanmıştır. Yapılan takip neticesi bahse konu araç Darende İlçesi girişinde Darende ilçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte koordineli bir şekilde durdurulmuştur.

Araç içerisinde olay ile ilgisi olan N. A., F. A. ve C.A. isimli şahısların görülmesi üzerine alınan arama kararı doğrultusunda Narkotik dedektör köpek aracılığı ve görevlilerimizce yapılan aramada; Aracın Ön şoför koltuğu ve yan koltuğun altına dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine arama bu yönde sürdürülmüş, bu koltukların altında bulunan taban sacı ile şase arasına sonradan oluşturulan ve arabanın orjinalinde olmayan 110 cm uzunluğunda 60 cm genişliğinde 15 cm derinliğinde zula tabir olarak edilen bölmede;

1- Sarı renkli koli bantlarına sarılı 133 (Yüzotuzüç) ayrı paket halinde toplam 68 Kğ.296 gram gelen Eroin maddesi,

2- Şüpheli A.A.’ın yapılan üst aramasında ise 3(Üç) gram Afyon sakızı ile

3- 2500(İkibinbeşyüz) EURO, 1230 YTL para ele geçirilmiştir.

Suç unsurları ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen paralar geçici olarak muhafaza altına alınmış olup şüpheliler yüzlerine karşı yasal hakları okunarak göz altına alınmıştır.

Operasyonun devamında suç örgütünü oluşturan şahıslardan N.A. Van Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanarak ilimize intikal ettirilmiştir.

Olay ile ilgili olarak yakalanan dört şüpheli haklarında “Örgüt Oluşturmak Suretiyle Uyuşturucu Madde (Eroin) Ticareti ve Nakli Yapmak” suçundan hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 24.04.2006 günü adli mercilere sevk edilmişlerdir."

Adliyeye verilen 4 şahsın da tutuklandıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız