SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adı 'Demokrasi Meydanı' Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:34
Adı 'Demokrasi Meydanı' Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 12'si Malatyalı 99 vatandaşın hayatını kaybettiği Ankara Garı önündeki alana "Demokrasi Meydanı" adının verilmesi kararı aldı. 

Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri ve Başkanlık yazılarını ele aldı. Meclis'e sunulan başkanlık yazısında 10 Ekim'de meydana gelen ve 99 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın olduğu alanın "Demokrasi Meydanı" olması önerildi. AKPli belediye meclis üyeleri önergeyi destekledi, CHP'li meclis üyelerinin ise alana "Barış Meydanı" verilmesini istedi. Yapılan görüşmeler sonucunda, alana "Demokrasi Meydanı" isminin verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Patlamanın yaşandığı Ulus'tan gelen Cumhuriyet Bulvarı, Opera yönünden gelen Talat Paşa Bulvarı ve Yenimahalle'den gelen Hipodrom Caddesi'nin birleştiği Ankara Garı'nın önündeki meydanın daha önce resmi bir ismi bulunmuyordu. 

12 MALATYALI DA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ..

Ankara'daki bombalı saldırıda, CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi olan Eren Akın, Onur Tan, Umut Tan, Gülbahar Aydeniz, Gözde Arslan, Canberk Bakış, Mehmet Hayta ve Mehmet Ali Kılıç'ın yanı sıra Malatya'dan giden Sezen Vurmaz ve Kasım Otur ile Elbistan'dan giden Seyhan Yaylagül ve Tarsus'tan giden Metin Peşmen yaşamlarını yitirmişlerdi. Bunlardan Metin Peşmen Tarsus'ta, diğer 11 kişi ise Malatya Şehir Mezarlığı ile köylerindeki mezarlıklarda toprağa verilmişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız