SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adı ''Sevgi'' Oldu, Çocuklar Döndü..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası'nda bakıcıların şiddetine maruz kaldıkları iddiasıyla 5 ay önce İstanbul'a gönderilen 40 çocuk, Malatya'ya getirilerek yuvaya yerleştirildi.

Malatya'da 0-6 yaş çocuk yuvasında 25 Ekim 2005 tarihinde bakıcıların çocuklara şiddet uygulaması görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yuvada bulunan 40 çocuk İstanbul'a gönderilmişti.

Yurt çapında büyük tepki yaratan bu olaydan sonra, Malatya Çocuk Yuvası'nda tadilat çalışmasına başlanarak, yuvaya ek bina da yapıldı.

Malatya Valiliği ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 400 bin YTL harcanarak onarılan yuvaya, "0-6 Yaş Sevgi Çocuk Yuvası" ismi verildi. Binanın tadilatına 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı askerler de yardımcı oldu. Yapılan çalışmalarla, Malatya 0-6 Yaş Sevgi Çocuk Yuvası, modern bir hale getirildi.

Genel Müdürlük skandal görüntülerin ortaya çıkmasından sonra bir takım kararlara imza attı. Bunların arasında, basının yuva içinde görüntü alması ve çocukların cama çıkmaması da bulunuyor.

Bu arada, çocuklara şiddet uyguladığı iddiasıyla ilgili 2'si tutuklu 9 bakıcının yargılaması ise devam ediyor. Olaydan sonra 30'unda darp ve cebire dayalı "şiddet" izleri saptanan çocuklar, bu davanın müştekileri olarak dosyada yeralıyorlar. Aralarında dönemin Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Çocuk Yuvası'nın müdürünün de bulunduğu "memur" statüsündeki 8 görevli hakkında da ayrı bir dava daha bulunuyor.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki fotoğraf) Cevherizade Mahallesi'ndeki Çocuk Yuvası'nın Ekim 2005'de ortaya çıkarılan olaydan hemen sonraki görüntüsü. (Ortadaki fotoğraf) Fiziki koşulları düzeltilen yuvanın adı "Sevgi" oldu, girişinden itibaren "eskiyi hatırlatacak herşey" değiştirildi.. (alttaki fotoğraf) Yaklaşık 5 ay süreyle İstanbul'a rehabilitasyona tabi tutulan çocukların döndükten sonraki ilk görüntüsü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız