SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adı Var, Gözaltı Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 11 ilde eşzamanlı olarak başlattığı "Şifa 58" adlı operasyon kapsamında Sivas'ta gözaltına alınan; çoğunluğunu doktor, hemşire, sağlık memuru, medikal ve ilaç mümessillerinin oluşturduğu şahısların sayısının 80'e çıktığı öğrenildi. Bu arada, operasyon kapsamında yeralmasına rağmen, 14 Mart Cuma günü saat 14.00 itibarıyla Malatya'da gözaltına alınan olmadığı haber alındı.

Edinilen bilgiye göre; yaklaşık 11 aydan beri sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabaha karşı Sivas ile birlikte İstanbul, Aydın, Kayseri, Tokat, Amasya, Malatya, Muğla, Ankara, Bolu ve Eskişehir olmak üzere 11 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Sivas'taki operasyonlarda kentteki çeşitli hastane ve sağlık kurumlarında çalışan 35'i doktor, 6 hemşire ve 7'si de sağlık memuru olmak üzere 80 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların; "yolsuzluk, devleti dolandırmak, suç işlemek için çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tarihi geçmiş tıbbi malzemeleri piyasaya sürmek" gibi iddialar ile gözaltına alındıkları belirlenirken, doktorların "erkek hastalara sezaryen yapılmış gibi göstermek, ölülere sahte reçete düzenleyerek menfaat sağlamak" gibi iddialarla da suçlandığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan memurların ise rüşvet karşılığında suça yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilirken, zanlılar ile birlikte ele geçirilen bir TIR dolusu bilgisayar, tıbbi malzeme ve ilaçlara el konuldu.

Bu arada sabah erken saatlerden öğle saatlerine kadar gözaltına alınan zanlılar, Sivas Numune Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na götürülerek sorgulamadan önce sağlık kontrolünden geçirildi.

Diğer taraftan Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın "Şifa 58" adlı operasyon ve gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız