SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adı Viyadüğe Verilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin, hiç gündemde yokken gündemine aldığı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının bir yere verilmesi ile ilgili tartışmalara, bağımsız meclis üyesi Mehmet Moran da katıldı ve "Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Beylerderesinde yapılmakta olan Viyadük başta olmak üzere Malatya'nın en seçkin yerlerine verilmelidir" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Malatya Belediyesi meclis üyesi Mehmet Moran, "4 Aralık 2009 tarihinde toplanan Belediye Meclisinin gündemini oluşturan 22. Madde aynen şöyledir 'Yeşiltepe Ergenekon köprüsüne Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesi hakkındaki imar ve şehircilik Müdürlüğünün teklifi' şeklindedir. Gündemin bu maddesi diğer bazı imar maddeleri ile beraber 8 Ocak 2010 tarihindeki toplantıya ertelenerek komisyona havale edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu Türk siyasi tarihinin en temiz ve lekesiz isimlerindendir. O bilge liderin, ismi kullanılarak Malatya'nın gündemi değiştirilmek istenmekle beraber, Ahmet Çakır 6000 yıllık Türk tarihiyle hesaplaşmak istemektedir. Ahmet Çakır, Ülkücü iki ayrı parti arasında çatışma ortamı oluşturacak ve hesabının altından asla kalkamayacağı bir oyunun ilk adımını atmıştır" iddiasında bulunan Moran, daha sonra açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, çile dolu 40 yıllık siyasi hayatını Türk İslam Ülküsü'ne harcamış sonuçları itibariyle de bu değerler uğruna kendini feda etmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Beylerderesi'nde yapılmakta olan Viyadük başta olmak üzere Malatya'nın en seçkin yerlerine verilmelidir."

MALATYA'NIN GÜNDEMİNDE YOKKEN..
Aslen Sivaslı olan BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı Malatya'nın gündeminde değilken, Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz haftaki gündemine 2 ayrı madde olarak girmişti.

Meclis gündeminde, özel sektöre ait olan ve belediyenin isim verme hakkı bulunmayan "Malatya Park Alışveriş Merkezi"nin adının Muhsin Yazıcıoğlu olarak değiştirilmesi maddesi, nereden ve kimden gelen bir teklif olduğu belirtilmeden yeralmış, bunun görüşülmesi ertelenmişti.

Bir başka madde olarak da Yeşiltepe yolu üzerindeki Ergenekon Köprüsü'nün adının "Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü" olarak değiştirilmesi, İmar Müdürlüğü teklifi olarak yeralmış, bu konu da komisyona havale edilmişti.

Malatya Belediyesi'nin gündemine bu maddelerin, belediyenin suçlandığı imar ve şuyulandırma ile ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının perdelenmesi, bu konunun tartışılmasını sağlamak için alındığı yorumları yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız