SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adı Yaşatılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Malatyalı işadamı Celal Birsen'in adının Malatya'da bir yere verilmesi istendi.

Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebi, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz Cumartesi günü elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş olan Pütürge’li hemşehrimiz iş adamı merhum Celal Birsen’in genç yaşta aramızda ayrılışının şokunu ve büyük üzüntüsünü yaşamaktayız.

Kubbe Dağını aşıp, gurbet ellerde, dişiyle tırnağıyla ekmeğini kazanmış,kurduğu işinde dünya markası olmuş,başarının,azmin,yiğitliğin timsali Celal Birsen tam bir örnek şahsiyetti.

Pütürge’den çıkıp,Şiro çayını geçen,Kubbe dağıyla vedalaşan,gittiği gurbet ellerde tüm sıkıntıları yenen, insanımıza aş ve iş kazandıran nice Celal Birsen’lerin kimliğinde Pütürge yazması,bizlerin onur kaynağı olmuştur.Ne var ki; ecel bu kardeşlerimizi aramızdan erken alıp götürmüştür.

Yaptıkları hayırlar,hayatlarındaki temiz sayfalar, kazandıkları helal ekmekler hiçbir zaman unutulmayacaktır. Daha Merhum Timur Adıyaman’ın acıları taze iken ardından gelen Celal Birsen kardeşimizin acısı yüreğimizi dağlamıştır.

Malatya’nın adını, kurduğu markasıyla dünyaya duyuran, Malatyaspor sevdalısı,Malatya aşığı,Pütürge yiğidi merhum iş adamımız Celal Birsen’in adının yeni açılan Belediye meydanına veya sanayi alt geçidine verilmesini talep ediyoruz.

Yetkili organların bu teklif ve önerimize sıcak bakmalarını umuyoruz.Bu gibi örnek şahsiyetlerin isimlerinin yaşatılması, hem gelecek kuşaklara örnek teşkil edeceğini,hem de acılarımızı bir nebze olsun hafifleteceğini düşünerek,Öz Pütürgeliler derneği olarak bu önerimizi kamuoyuyla paylaşma gereği duymaktayız.Celal Birsen meydanı veya alt geçidi isminin Malatya’mıza yakışacağı kanaatindeyiz.

Öz Pütürgeliler derneği olarak 17 şubat Salı günü Merhum Celal Birsen’in ruhuna hediye etmek üzere ikindi namazını müteakip Yeni Camide Mevlidi Şerif okutacağız.

Hayatını kaybeden Pütürge yiğidi Celal Birsen’in, başta kederli ailesi olmak üzere, tüm gurbetin çocuklarına başsağlığı diler, merhuma Allah’tan Rahmet temenni ederiz.

Şiroya, kubbeye, veda ettiniz.
Gurbeti bedene sıla ettiniz.
Özünüzü, asla kaybetmediniz.
Hasretle, özlemle, çekip gittiniz…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız