SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adil Yüzbaşının Kızı Yürek Dağladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:21
Adil Yüzbaşının Kızı Yürek Dağladı
A- A+ PAYLAŞ
 
Kâbil’de helikopter kazasında şehit olan 12 asker için Ankara’da düzenlenen törenlerde gözyaşları sel oldu. Malatya'dan Afganistan'a giden Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan'ın kızlarının feryadı herkesi ağlattı.
 
Ailelerin büyük acısını devletin zirvesi de paylaştı. Özellikle çocukların “Babacığım” feryatlarıyla çırpınmaları herkesi hıçkırıklara boğdu. 4’üncü Kolordu Komutanlığı’na bağlı Barış Gücü Tugay Komutanlığı’ndaki törende askerler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek şehitlerine uğurlama yürüyüşü yaptı.
 
AFGANİSTAN’ın Başkenti Kâbil’deki helikopter kazasında şehit olan 12 asker, dün devlet zirvesinin de katıldığı törenlerle uğurlandı. Kâbil şehitleri için ilk tören, Mamak’taki 4’üncü Kolordu Komutanlığı’na bağlı Barış Gücü Tugay Komutanlığı’nda düzenlendi. Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar ve kuvvet komutanları, bazı milletvekilleri ve emniyet mensuplarıyla, şehitlerin silah arkadaşları askeri personel katıldı. 
 
Gül’den başsağlığı 
 
Tören, Cumhurbaşkanı Gül’ün tören birliğini selamlaması ve “Başımız sağ olsun” demesiyle başladı. Daha sonra şehit cenazeleri ambulanslardan alınarak katafalklara konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından şehitler Binbaşı Serkan Doğan, Mühendis Binbaşı Mithat Çolak, Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı, İstihkam Binbaşı İsmail Cem Yakınlar, İkmal Yüzbaşı İlker Aydın, Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan, İkmal üsteğmenler Murat Yıldız ve Okan Melikoğlu, Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu, Kıdemli Başçavuş Salih Helvacı, Kıdemli Üstçavuş Mehmet Aktaş ve Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu’nun biyografisi okundu.
 
Bizlerin evlatları
 
Barış Gücü Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Karadayı, şehit yakınlarına, “Bu kutsal mesleği seçen evlatlarınız Türk Silahlı Kuvvetleri’ne adım attıkları gün bizlerin de evladı, kardeşi oldular” diye seslendi. Tuğgeneral Karadayı, “Siz aziz şehitlerimiz, icabında canınızı ülke uğruna feda edeceğinize yemin etmiştiniz. Bu yemininize sadık kalarak vatan, cumhuriyet ve dünya barışına katkı sağlamak olan vazifeniz uğruna canınızı verdiniz, şehadet mertebesine ulaşarak şanlı tarih sayfalarına adlarınızı altın harflerle yazdırdınız” dedi. 
 
Onlar diridirler 
 
Ankara Merkez Komutanlığı kadrosunda görevli imam Halil İbrahim Taşçı, şehitliğin Kuran’da, “Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin, zira onlar diridirler. Lakin siz o yüksek hayatın farkında değilsiniz” ayetiyle tarif edildiğini ve peygamberlik makamına en yakın mertebe olarak ifade edildiğini söyledi. “Şehit cenazelerinin araçlarına bindirilmesinin ardından askerler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek uğurlama yürüyüşü yaptı. 
 
5 şehit Ankara’da
 
Ankara’da defnedilen Mühendis Binbaşı Mithat Çolak, Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan, İkmal Yüzbaşı İlker Aydın, Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Sağlık Kıdemli Başçavuş Salih Helvacı için de Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Devletin zirvesi Kocatepe’deki törende de hazır bulundu. Buradaki törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı organlarının başkanları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da katıldı. 
 
Namazı Görmez kıldırdı 
 
Cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, “Şehitlerimizin mazlum, kardeş Afgan halkına insani yardım, barış götürmekten başta gayeleri yoktu. Onlar bu gayeye canlarıyla şehadet ettiler. Sizler de buna şehadet eder misiniz? Aziz değerler uğruna tarih boyunca canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet diliyoruz” dedi.
 
Babalarına koştular
 
ANKARA’da şehitler için düzenlenen ilk törende duaların ardından çocukların ağlayarak babalarının tabutlarına doğru koşmaları yürekleri dağladı. Tören sonunda şehit yakınlarının, katafalkların yanına gitmelerine izin verildi. Cenazelerin, Kocatepe Camisi’ne getirilişi sırasında şehit çocukları, tabutların avluya taşındığını görünce, “Babacığım gitme” haykırışları arasında son kez babalarına koştular. Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın 4 yaşındaki kızı Betül, “Babamı isterim, babamı isterim” diyerek ağladı. Bir yakını, küçük kızı önce kucağına alarak avutmaya çalıştı. Ancak Betül, “Gideceğim” diyerek bu kez kendini yere atıp ağlamaya başlayınca tören alanındaki herkes hıçkırıklara boğuldu. 4 yaşındaki Betül’ü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan da avutmaya çalıştı. Tabutlara koşan başka bir kız da, 12 cenazeden hangisinin babasına ait olduğu bulmaya çalıştı. 
 
Asker selamıyla
 
NAMAZIN ardından Ankara Garnizonu’nda görevli askerlerce musalla taşından alınan cenazeler, omuzlarda cami avlusundan çıkarılarak, top arabalarına konuldu. Bu sırada bir şehidin annesi bayıldı. Şehit aileleri ‘canlarını’ asker selamıyla uğurladı. Caminin karşısındaki apartmanlarda oturanlar da naaşların geçişi sırasında asker selamı verdiler. Cami çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Şehit cenazelerinin geçtiği yollarda bulunanlar, Türk bayrakları açarak, dua ettiler. Cenazeler, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.
 
Dualarla uğurlandılar 
 
5 şehit subay için Ankara Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehitler için kılınan cenaze namazında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri birlikte saf tuttu. 
 
7 şehidin naaşı memleketlerine 
 
ŞEHİT askerlerden 7’si Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan uçakla memleketlerine gönderildi. 11 aylık oğlu Ali Emir’i göremeden şehit düşen Binbaşı İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir Garnizon Şehitliği’nde, Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Binbaşı Serkan Doğan Tekirdağ Muratlı’daki aile mezarlığına yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle defnedildi. Üsteğmen Murat Yıldız’ın cenazesi, İzmir’de düzenlenen törenin ardından Kadıfekale Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törende şehidin babası emekli astsubay Turgut Yıldız ve anne Özgül Yıldız, 20 gün önce geldiği izinden dönüşte “Sizlere emanet” dediği gelinleri Ayşegül Yıldız’ın elini bir an olsun bırakmadı. Binbaşı Şükür Bağdatlı memleketi Fatsa’nın Bolaman beldesindeki aile mezarlığına, Üsteğmen Okan Melikoğlu Ordu Boztepe’deki aile mezarlığına, Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Karskapı Şehitliği’ne bugün defnedilecek. 
‘Büyük devlet’in gereği
 
BAŞBAKAN Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile basın toplantısında soruları yanıtlarken, “Afganistan’da ne işimiz var?” eleştirisi yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sert yanıt verdi: “Türkiye, dünyaya açık güçlü bir devlettir. Güçlü bir devlet olmanın da gereği budur, bunu yapmak durumundayız. 12 şehidimiz operasyon neticesinde olmayan, kaza neticesinde olan, velev ki operasyon neticesinde ve saldırı neticesinde de olabilirdi. Şu anda bölücü terör örgütüyle mücadelede, askerimizi polisimizi şehit vermiyor muyuz. Lütfen kimse bunları istismar etmesin” dedi. 
 
TSK:1646 personel var
 
Genelkurmay da dün Afganistan halkına istikrar ve gelişme konusunda yardım için TBMM kararıyla orada olduklarını açıkladı: “Kâbil’de 1451, Vardak’ta 76 ve Şibirgan’da 119 olmak üzere 1646 personel görev yapmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız