SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Adın da Recep Değil Ama!..''

A- A+ PAYLAŞ

TBMM’de Salı günü yapılan oturumda yapılan görüşmeler sırasında, Anavatan Partisi Grup Başkan Vekili ve Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş’ın konuşmacılara, “laf atma” diye tanımlanan müdahaleleri vardı.

İşte meclis tutanaklarına göre, konuşmacılar ve Sarıbaş’ın müdahaleleri:

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu hakkında CHP tarafından verilen “kadrolaşma ve bunun sonucunda ortaya çıkan zaafiyetler” iddialı meclis soruşturma önergesi görüşülüyor. Kürsüde AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can var.. Can konuşuyor, Sarıbaş lafını gönderiyor.. İşte o bölüm..

RAMAZAN CAN (Devamla) -.. Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; öte yandan, terör olaylarının artış gösterdiği iddiaları tamamen mücerret ve yersizdir, haksızdır. Zira, 91-94 yılları arasında 759 silahlı, 110 bombalı saldırı; 95-98 yılları arasında 115 silahlı, 30 bombalı saldırı; 99-2002 yılları arasında 74 silahlı, 77 bombalı saldırı olmuşken, 2003-2007 dönemine geliyoruz, 4 silahlı, 14 bombalı saldırı olmuştur, ki, şiddet eyleminin en az olduğu dönem AK Parti İktidarının bulunduğu dönemdir.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - 200 asker suyla mı öldürüldü?..

* Mecliste bu kez Yaş Sebze-Meyve, Kesme Çiçek ile Narenciye Üretimi ve İhracatı’ndaki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi konusunda meclis araştırması açılması istemi görüşülüyor. Kürsüde bu kez AKP Hatay Milletvekili İsmail Soylu var.. Sarıbaş, Soylu’ya da müdahil.. İşte o diyaloglar..

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Bakın, tarımsal ihracatta, biz iktidara gelmeden önce, 2002'de ihracattaki payı, gayrisafi millî hasıladaki şeyi 4 milyar 52 trilyon iken, bugün 10 milyar… Yok, yanlış söyledim, kusura bakmayın, tekrarlıyorum. 2002 yılında 4 milyar dolar olan tarım ürünleri ihracatı, 2006 yılında tarım ihracatı 10 milyar dolara çıktı; yani 2002'de 4 milyar, 2006'da 10 milyar; yani 2,5 katı artış var.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - Komisyoncuların durumu nasıl?

...

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Yani, bu yaş sebze meyve de hiçbir zaman kesin standart bir fiyat olmaz, ama, arkadaşlarımız bunları söylemiyor ki!
Şimdi, ben yıllarca bunun hem üretimini yaptım hem ihracatını yaptım hem ithalatını yaptım hem sanayisini şu anda yapıyorum. Yani, sanayiciliği de var. Ben de portakal sıkma fabrikası var, meyve suyu fabrikası var.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - Polatlı'da 500 dönüm soğan ektiğini de biliyoruz.

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Yahu, her sene ben Polatlı'da soğan da ekiyorum Sayın Sarıbaş. Yani, sadece Polatlı'da değil, Türkiye'nin her yerinde üretimini de yapıyorum.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - Allah'ın "yürü kulum" dediklerindensin. Senin gibi bir tane çiftçi var Türkiye'de.

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Ama, şu anda Türkiye'de soğan üreticisi de memnun, patates üreticisi de memnun, çünkü, 400 bin liraya yerinde gidiyor.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - 500 dönüm ekerse soğanı, memnun olur.

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Şimdi, bakın, Süleyman Bey…

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - Sizin gibi bir tane var.

..

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Bunu tüccar alıyor, satıyor ki, para kazanıyor. Tüccar para kazanmasa, köylü yemese, bunu tüccar yerinde alıp, gelip burada satmaz bunu.

ALİ ARSLAN (Muğla) - Bu palavraları yemiyorlar.

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Şimdi, nasıl yemiyorlar? Yemiyorlar da, bu kadar üretilen mal nereye gidiyor?

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - Reklamınız da var: Yersen!

...

İSMAİL SOYLU (Devamla) - ..Bakın, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz, biz iktidara geldikten sonra, aşırı derece, çiftçinin bu ürünleri üretmesi için yer altı kuyuları vurdu, kanallar yaptı, göletler yaptı, barajlar yaptı, hâlen de yapmaya devam ediyor ve ondan sonra, çok yerlerde, uzak olan yerlerden borular içinde su getirip köylümüze teslim ediyor.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - Adın da Recep değil ama, iyi atıyorsun.

İSMAİL SOYLU (Devamla) - Yani, bunları, hiç bundan söylemiyorsunuz. Yani, sade, Hükûmetimiz, paketlemelerde olsun, diğerlerinde değil, sulama borusundan tutun, kuyusundan, her şeyine destek veriyor.

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Malatya) - İyi, iyi… Millet de sizi paketler inşallah!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız