SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adını da Koydular

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın büyük anlamda ilk ve tek alış veriş merkezi'nin ismi MalatyaPark olarak açıklanırken, ekim ayında hizmete açılacağı bildirildi.

Malatya Girişim Grubu'nun Sümerbank Fabrikası yerini alıp, buraya iş merkezi, 5 yıldızlı otel, hastane ve lüks konutlar yapacak olması nedeniyle, Girişim Grubu ortaklarından Sadullah ve Salim Ilıcak, Adnan Başdemir, İlhan Kavuk, Yalçın Geyik, Azmi Özhan ve Rönesans Holding Müdürü Zafer Baysal ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Zafer Baysal, "Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu'nun, Ekim 2009'da açmayı planladığı alışveriş merkezinin ismi belli oldu. Malatya'nın ilk ve tek alışveriş ve yaşam merkezi olacak olan projeye MalatyaPark ismi verildi.

Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak Malatya'da bir alışveriş merkezi açmaya karar verdi. Bu amaçla eski Sümerbank fabrikasının olduğu araziyi satın alan Grup, bu projeye 200 milyon dolarlık dev bir bütçe ayırdı. Bu özel proje için uzun zamandır isim arayışında olan Malatya Girişim Grubu, projenin Malatya için önemini belirtmek ve böylesi büyük bir yatırımın şehir için ilk ve tek olduğunun altını çizmek adına alışveriş merkezine MalatyaPark adını verdi" şeklinde konuştu.

Baysal, proje kapsamında sadece dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi inşa etmediklerini; aynı zamanda brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanında 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel bir hastane, 200 lüks konut da olacağını sözlerine ekledi.

Ekim ayında hizmete girmesi hedeflenen ve 5 katlı inşa edilen MalatyaPark, 50 bin 940 metrekarelik kiralanabilir alanda kadın, erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya dahil toplam 156 mağazasıyla yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedeflediklerini söyleyen baysal, bu alanda toplam 2 bin 500 civarında kişiye iş imkanı sağlanmış olacağına dikkat çekti.

İlk etapta MalatyaPark'ın ekim ayında hizmete açılacağı, daha sonra ise diğer projelerin gerçekleştirileceği kaydedildi.

ESOB BAŞKANININ TEPKİSİ..
Bu arada Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Şevket Keskin, Sümerbank’ın 140 dönümlük arazisini yaklaşık 14 milyon TL gibi bir rakama satın alan Malatya Girişim Grubunun ‘200 milyon dolarlık yatırım’ yapacağız şeklindeki açıklamalarını eleştirerek “Malatya’nın hakkını neredeyse bedava aldınız, şimdi de çıkıp ‘200 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz’ diye övünüyorsunuz. Nerden kazandınız o parayı da yatırım yapıyorsunuz” diye sordu.

En başından beri Sümer arazisine yapılmak istenen bu tesise karşı çıktığını söyleyen Keskin, “Orada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Satın alırken verdikleri parayı da içindeki makineleri satarak geri almış oldular. Şimdi çıkıp yatırım yapacağız diyorlar. Artık oranın hesabını Allah sorar” dedi.

ESOB Başkanı Keskin, sigara yasağının ardından Kahveciler Federasyonu’nun aldığı miting kararıyla ilgili yapılan toplantıda MGG’yi eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Malatya ziyaretinde kendisine sunduğu raporda bu konuya da değindiğini belirten Keskin, “Yaklaşık 140 dönümlük araziyi bedava denebilecek bir fiyata satın aldılar. Malatya’nın, tüyü bitmemiş yetimin bu arsada hakkı var. İçindeki makineleri satıp paralarını da geri almış oldular. Şimdi diyorlar ki 200 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Siz o parayı nerden buldunuz da yatırım yapıyorsunuz? Böyle arsalar veriyorlarsa bana da verselerdi ben de zengin olsaydım. Madem orası satılacaktı, parselleyip satsalardı, parasını da Malatya’ya verip ‘Alın bu parayı, bu sizin hakkınız, Malatya’nın hangi meselesi varsa çözün’ deselerdi Malatya’nın şimdi ne trafik, ne yol, ne baraj sorunu kalırdı. Kent yeni baştan yaratılırdı. Bir şekilde yatırım başlamış. Artık onun hesabını Allah sorar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız