SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Adını Ne Koyarsanız Koyun!''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Genelkurmay Başkanlığının bildirisini tümüyle ve sonuna kadar desteklediğini açıklayarak, "Ordu demokrasiye müdahale etmemiştir. Türk Ordusu, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı olan, Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerine karşı davranan bir hükümete karşı müdahale etmiştir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığının açıklaması ile ilgili olarak basın mensuplarına değrlendirmelerde bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu şöyle konuştu:

"Meydanlara inen 6 milyon insan şöyle haykırmıştır, 'Türkiye laiktir, Laik kalacak' yani söz konusu olan Cumhurbaşkanlığı makamına laik bir zihniyete sahip bir insanın çıkması değil, aynı zamanda laik bir hükümet tarafından yönetilmesi, laikliği özümsemiş bir hükümet tarafından yönetilmesini talep etmiştir.

Genelkurmay Başkanlığının bildirisini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Yani onun ismini ne koyarsanız koyun, bence hiç kadar önemi yok. Uyarı deyin, sert uyarı deyin, muhtıra deyin, ne derseniz deyin. Bence bunların önemi o kadar yok. Verilen şey sonuç itibariyle son derece sert bir şekilde Genelkurmay Başkanlığı Türkiye'deki mevcut durumu ortaya koymuştur. Hem de örneklerle ortaya koymuştur.

Şimdi bu siyasal iktidar ne diyordu, 'Efendim, biz milli iradeyi temsil ediyoruz' Öyle diyordu değil mi? Peki, sokaklarda meydanlara inen 6 milyon insan, ki o 6 milyon insan bütün Türkiye'yi temsil etmektedir. Çünkü her bir insan en az 10-12 kişiyi temsil etmektedir. Meydanlara inen o insanlar 65 -70 milyon Türk insanın sesidir. Şimdi hep biz 'Milli iradeyi temsil ediyoruz' diyen siyasal iktidara sormak lazım, 'Siz peki hangi milletin iradesini temsil ediyorsunuz?' Millet size diyor ki 'Artık inin oradan'. Milletin dediği budur. Milletin sesine kulak vermelerini dilerim. Onurlu bir şekilde hükümetten çekilmek varken, bu yolun artık denenmesi, bu yolun izlenmesi demokrasimiz acısından çok doğru bir yoldur. Onursuz bir şekilde indirilmekten çok daha doğru bir yoldur. Demokrasimizin yara almaması için izlenmesi gereken, derhal siyasal iktidarın hükümetten çekilip, hemen erken seçime gitmesidir."

Açıklamayı sonuna kadar desteklediğini belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Tümüyle destekliyorum. Sonuna kadar arkasındayım" dedi.

Rektör Hilmioğlu, "Peki yapılacak bir erken seçimde aynı siyasal kadro tekrar hükümet olursa?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Kim gelirse gelsin. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır. Eğer insanlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ile birlikte temelleri atılmış, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uyan, uyar, uymayanlara bu millet gereken cevabı verecektir. Devletin ceşitli kurumlarıda gereken cevabı verecektir. Kim gelirse gelsin. Yüzde 35'le değil,. isterse yüzde 95'le gelsin. Onu da söyleyeyim."

Rektör Hilmioğlu, açıklamayı demokrasiye müdahale olarak nitelendirmediğini ifade ederek, "Ordu demokrasiye müdahale etmemiştir. Türk Ordusu, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı olan, Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerine karşı davranan bir hükümete karşı müdahale etmiştir. Yani demokrasiyi tanımayan bir siyasal anlayışa müdahale etmiştir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız