SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman 'Derin Izdırap'da

A- A+ PAYLAŞ
 
Adıyamanlılar, Nemrut Dağı'nın Malatya tarafından turizme açılmasına tepki gösterdi. Adıyaman halkı Nemrut Dağı konusunda tek ses oldu:" Nemrut Dağı GAP Olmasın." 
 
Nemrut Dağı tartışmaları gün geçtikçe daha da tırmanıyor. STK'lar bu konuda tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Çemberlitaş Kalkınma ve Dayanışma Dernek Başkanı Kazım Çetinkaya (fotoğraftaki) ,"Kültür Bakanlığının Malatya'ya verdiği Nemrut izni Malatyalıları sevindirmiş ancak Adıyamanlıları derin üzüntüye boğmuştur. Ve bu izin Adıyaman için büyük bir haksızlık olmuştur. Malatya ili Büyükşehir olma yolunda hızla ilerlerken, Adıyaman büyük bir köy görünümünden kurtulamamanın derin sancılarını çekmektedir. En önemlisi çıkmaz bir sokakta kala kalan Adıyaman'ın ekonomisi peş peşe gelen olumsuzluklar ve vurdumduymazlıklar yüzünden çökme noktasına gelmiştir. Adıyaman ekonomisine büyük katkı sağlayan tütünün yasaklanmasının yanında, GAP'tan da yeterince yararlanamayan, sulu tarıma geçemeyen halk üst üste şoklar yaşamaktadır. GAP'ın derin acılarını yaşayan Adıyamanlı, bu devasa gelir kaynağını Şanlıurfa'ya kaptırdığının şokunu üzerinden atamadı. Yıllarca siyasetçilerin politik oyalamalarına kurban edilen Adıyaman halkı bu kadar haksızlıkları hak etmemektedir. Ancak ne yazık ki sıkıntılarını da kimseye anlatamamanın derin ızdırabını çekmektedir" dedi. 
 
Çetinkaya açıklamasına şöyle devam etti:"Şimdi de uzun zamandan beri uğraş veren Malatya siyasetçileri ve idarecileri, Adıyaman'ın tek turizm potansiyeli olan Nemrut turizm gelir kaynağını da ellerinden aldıkları için Adıyaman halkı çaresiz dövünmektedir. Adıyaman'a yapılan bu haksızlık yanlıştır ve derhal düzeltilmelidir. Adı sizin kaymağı bizim olan bir zihniyetin icraatlarını kabullenmemiz mümkün değildir. Nemrut dağına tırmanmak için, en kolay ulaşım şekli, ya da en lüks konaklama tesisleri Adıyaman bölgesinde yapılmalı ve işletilmeliydi. Bu imkanlar devlet tarafından desteklenerek alt yapının hazırlanması yanında Nemrut sahiplenilerek mutlaka Adıyaman için bir gelir kaynağı olmalıdır. Siyasetçilerimiz geçmişten ders alarak daha fazla zaman kaybetmeden demeç ve mesajlarla oyalanmadan, icraatlarıyla halkımızı rahatlatmalıdırlar." 
 
KAHTA BELEDİYE BAŞKANININ TEPKİSİ..
Bu arada Kahta ilçe Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Nemrut Dağı ile ilgili yaşanan son gelişmeler hakkında bir basın açıklaması düzenledi. 
 
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı açıklamasında, "Nemrut Dağı ile ilgili yapılan açıklamalarla Adıyaman ve Malatya arasında büyük bir sorun yaratılarak Nemrut Dağı yıpratılıyor. Orman ve Su İşleri Başkanlığı'nın Nemrut Dağı'nın kuzeyinde Turizm Merkezi planlamasına izin vermesi uzun yıllardır Adıyaman ile Malatya arasında yaşanan polemiği daha da büyütmüştür. Nemrut Dağı, bir dağ olmanın ötesinde Adıyaman'ın tarihi dokusunun bir parçasıdır. Karakuş Tepesi, Arsemia, Cendere Köprüsü gibi tarihi yerlerle bir bütünlük içindedir. Nemrut Dağı yıllardır dünyanın her yerinde Adıyaman ismi altında anılmaktadır. Dünyada Nemrut Dağı bu şekilde kabul görmüştür. Bunun nedeni ise Kommagene Krallığına ait tüm tarihi dokuların burada bulunmasıdır. Nemrut Dağı üzerinde hesapları olanların bunu bilmemesi ya da bunu görmemezlikten gelmesi çok büyük bir talihsizliktir. Alınan bu karar siyasi bir karardır. Kahta bu güne kadar Nemrut Dağı ile ilgili her türlü konuda üzerine düşeni yapmıştır. Kahtalı vatandaşlarımız son günlerde yaşanan bu polemiklerden dolayı oldukça rahatsız olmuşlardır. Bu konuların bu şekilde işlenmesi, polemik konusu yapılması bu güne kadar Nemrut Dağı'na sahip çıkan, orayı özümseyip koruyan insanlarımıza, kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük bir haksızlıktır. Biz Kahta halkı olarak Nemrut Dağı'nın Adıyaman dışında, Kahta dışında bir bölgeye mal edilmesine kesinlikle karşı çıkıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız