SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman İlçesine Yol

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Adıyaman arasında bulunan Sincik yolunda çalışmaların son aşamaya geldiği ve asfalt yapılacağı belirtildi.

Adıyaman iline bağlı olan, fakat tüm sosyal ve ticari ilişkilerini Malatya ilinden sağlayan iki ilçenin, Sincik- Kahta bağlantı yolu asfalt altyapı çalışmaları hazırlığı için son noktaya gelindi. Uluköy civarında yol çalışmaları devam ederken zeminin kayalık olması nedeniyle işlerin bu bölgede güçlükle yürütüldüğü bildirildi.

İl Özel İdaresi İmar Kentsel İyileştirme Müdürü Şaban Sağlam yaptığı açıklamada, yıllar önce Sincik yolu çalışmalarının başladığı belirtip, "Bu proje çalışmaları içinde bende bulunuyordum. Şu an yıllardır genişletme ve stabilize çalışması devam eden Sincik yolunun asfaltlama yapılacak altyapı çalışmalarının son aşamasına gelindi. Şu an zirve noktada derinliği 20 metreyi bulan bir yarma yaptık. Birkaç gün içerisinde toprak ve altyapı işlemleri tamamlanacak. Daha sonra yolumuzun sadece asfaltlanması kalıyor. Yapılan çalışmalar grup köy yolu standardında değil de, ilçe yolu standardında olacak. Burada yapılan çalışma daha önceki mevcut yolun güzergah değişikliğinden ibaret. Eski yer olarak bilinen güzergahta kışın 2 metreye kadar kar toplanıyordu. Arazinin konumu itibariyle kışın yağan karın tipi oluşması ile sürekli bu güzergah kapanıyordu. Bu yüzden ulaşımın kolay sağlanabilmesi için yeni güzergah belirledik. Bu yerde de zeminine inildikçe sert kayalarla karşılaştık. Geçmişte Köy hizmetleri, şimdide ile İl Özel idaresi olarak İlk defa yapılan yol çalışmalarında böyle büyük bir yarma yapmaktayız. Yıllar önce başlayan bu yolun bitirilmesi İl özel İdaresi çalışanlarına nasip olacak. Bir kaç gün sonra iş bitiyor. Bundan sonra asfalt çalışmaları başlayacak'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız