SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman Karıştı!

A- A+ PAYLAŞ
ADIYAMAN- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Ahmet Özyanık'ın Nemrut Dağı konusunda basına yansıyan açıklamalarının ardından Adıyaman'daki yerel basının bu açıklamalara tepkisi sert oldu. 
 
Nemrut Dağı konusunda Malatya'nın cazibe merkezi olduğu ve Adıyaman'dan ulaşımın zor olduğu yönündeki açıklamalarına tepkiler yükselmeye devam ediyor. Adıyaman'da günlük yayın yapan yerel gazeteler ve internet siteleri Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Ahmet Özyanık ile Adıyaman'ın siyasileri ve bürokratlarına tepki gösterdiler. Gazeteler genel müdür vekilinin yanlış ve eksik bilgi nedeniyle iki ilin karşı karşıya getirildiğini ve Nemrut'un Adıyaman'ın sınırları içersinde olduğu vurgulandı. 
 
Günebakış Gazetesi "Tam Bir Saçmalık" başlığı ile haberi okuyucularına duyururken, Ahmet Özyanık'ın eksik bilgilerle açıklama yaptığına dikkat çekti.  Olay Gazetesi ise, "Adıyaman'ı yönetenler uyuyadursunNemrut Dağı Artık Malatya'nın" başlığı ile duruma tepki gösterdi.  Bugün Gazetesi ise, iktidar partisine yüklenerek, "Hükümetten Adıyaman'a yılın ilk kazığı..Ve Nemrut Malatya'nın" başlığı ile haberi verdi.  Yeniyol Gazetesi ise, Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan'ın Nemrut ile ilgili yaptığı açıklamayı manşetine taşıyarak, "AGAD'tan Ahmet Özyanık'a Tepki" diye haberi okuyucularıyla paylaştı. Doğuş Gazetesi de Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan'ın Nemrut ile ilgili yaptığı açıklamayı manşetine taşıyarak, "Yapılan Yanlışı Düzeltmeye Davet Ediyoruz" diye manşet attı.  Işık Gazetesi ise haberi "Gözümüz Aydın. Nemrut Malatya'nın" başlığı ile haberi okuyucularına sundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız