SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman Köylerine Malatya Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'ın Sincik İlçesi'ne bağlı Arıkonak, Aksu ve Geçitli köylerinde bulunan hastalar, Malatya'dan gönderilen 1'i paletli 2 ambulansla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman'ın Geçitli Köyü'nde 6. çocuğuna hamile olan Zübeyde Dinç ile Arıkonak ve Aksu köylerinde zehirlenme sonucunda rahatsızlanan Mehmet Alper ve Ali İçli adlı vatandaşlar için Sincik Kaymakamlığı Malatya'dan ambulans isteyince, Malatya İl Kriz Merkezi hareket geçti. Hastaların kurtarılması için önce bölgeye greyder gönderildi, ardından da Malatya 112 Acil Servisi tarafından paletli ambulans ile başka bir ambulans Adıyaman'a bağlı köylere yönlendirildi. Köylere ulaşan paletli ambulans, aldığı hastalardan hamile kadını normal ambulansa nakletti, diğer 2 hastayı da alarak Malatya'ya doğru harekete geçti. Her iki ambulans Malatya girişinde diğer ekiplerce karşılanarak, hastalar Malatya'ya getirildi. Yeşil kartlı olan hastalar, Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hasta yakınlarından Ali Alper, kardan dolayı hastalarını hastaneye götüremediklerini ancak yardım talebinde bulunmaları üzerine yetkililerin harekete geçtiğini söyledi.

Adıyaman Valisi Halil Işık, operasyon öncesi yaptığı açıklamada, Sincik Sakızlı Köyü'ne kadar Adıyaman tarafından yolun açık olduğunu söyleyerek, "Belirtilen köylerde bekleyen hastalar için Malatya'dan ambulans istendi. Jandarma eşliğinde, Özel İdare greyderi yolu Malatya tarafından açılmaya başlandı. Ekiplerle beraber ilerleyen ambulans köylerdeki hastalara müdahale edecek. Bu köylerin ulaşımı Malatya'ya daha rahat olduğu için kentle protokol imzaladık. Bu köylerden Malatya'ya giden yolları onlar açıyor. Adıyaman tarafından Sakız Köyü'ne kadar yollarımız açık. Sakız Köyü'nden itibaren kapalı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız