SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman Köyünü Farketti!..

A- A+ PAYLAŞ

Köylünün Malatya'ya bağlanma isteği ve Malatya İl Genel Meclisi (İGM)'nin kararının ardından Adıyaman İGM'nin "Bizimdir, bizim kalacak.." diye özetlenecek bir tavır koyduğu Sincik ilçesine bağlı Aksu Köyü, Adıyaman'ın "hizmet" gündemine girdi!..

VALİ VE HEYET KÖYDE!..
Adıyaman Valisi Halil Işık ve kurum amirleri, Malatya'ya bağlanmak için İçişleri Bakanlığı'na müracaatta bulunan Aksu köyünü ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Aksu köyünün Malatya'ya bağlanmasıyla ilgili gelişmeler nedeniyle Malatya ve Adıyaman İl Genel Meclisi üyeleri arasında karşılıklı sataşmalar olmuştu. Konunun peşini bırakmayan Adıyaman Valisi Halil Işık başta olmak üzere tüm kurum amirleri, Aksu köyüne giderek vatandaşlarla sohbet edip köylünün sıkıntılarını yerinde gördü.

Adıyaman Valisi Halil Işık ve beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Celal Erkan, İl Genel Meclisi Üyesi Abuzer Yaşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Nurettin Karakayalı, DSİ Şube Müdür Vekili Serkan Kaya, Bayındırlık ve İskan Müdür Vekili Nevzat Dişbudak, Karayolları Şube Şefi Bülent Çulcu, Göksu Edaş Müessese Müdür Yardımcısı Hacı Kılıç, Türk Telekom Yönetici Yardımcısı Zakir Özbey, Sincik
ilçesi Aksu köyünü ve mezralarını gezdi. İlk olarak Sincik Kaymakam Vekili Erkan Kalender ziyaret edildi.

Heyet, Sincik ilçesine bağlı Yarpuzlu bucağı, Aksu köyüne bağlı Çömlek, Saygılı, Yağmurlu, Durmuşlar mezraları ile Arıkonak ve Geçitli köylerinde incelemelerde bulunarak Aksu'ya geçti. Aksu köyü ve mezralarını gezen heyet, köy muhtarları ve vatandaşlar ile sohbet etti. Köylüler, heyetten telefon hattının çekilmesi, ortaöğretim okulu ve sağlık ocağı talebinde bulundu.

Vali Halil Işık, Aksu köylülerinin telefon talebi ile ilgili olarak abone sayısını 100'e tamamlamaları halinde fiber optik kablolu telefon santrali kurulacağını belirterek, "Aksu köyümüze daha önce yapılan hizmetler kapsamında yol, su, elektrik, okul, cami ve aile hekimliği gibi hizmetler yapılarak halkın ihtiyaçlarının büyük bir çoğunluğunu giderdik. Ortaöğretim okulu ve sağlık ocağı talebi de incelenerek değerlendirilecek" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Celal Erkan ise KÖYDES Projeleri kapsamında Sincik ilçesinin en ücra köyü olan Aksu'da yol ve su problemlerinin çözüldüğünü belirterek bundan sonraki ihtiyaç ve sorunlarla ilgili olarak gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

HİZMETİNİ MALATYA GÖRÜYOR!..
Adıyaman'ın Sincik ilçesi Yarpuzlu Beldesine bağlı olan ve Malatya'ya 45, Adıyaman'a ise 80 kilometre mesafede bulunan Aksu Köyü'nün, Malatya'ya bağlanması yolunda köylünün isteği üzerine Malatya İGM'nin Temmuz ayı toplantısında karar alınmıştı. Kışın yolları Malatya İl Özel İdaresi tarafından açılan, bazı hizmetleri de Malatya'dan görülen ve bağlantısı Malatya ile olan Aksu Köyü'ndeki "Aksu" adlı su kaynağının da Malatya için alternatif içmesuyu kaynaklarından biri olduğu ifade edilmişti. Malatya İGM'nin bu kararının ardından Adıyaman İGM toplantısında, Aksu Köyü'nün Malatya'ya bağlanmasına karşı çıkan başkan ve üyelerden, Malatya'ya yönelik sert tepkiler gelmişti. Malatya İGM Başkanı Abdurrahman Atay da, bu tepkiler üzerine köye Malatya'nın hizmet götürdüğünü ifade etmişti. Bu gelişmelerin ardından Adıyaman'ın, "unuttuğu" bu köyünü sahiplenme çabasına giriştiği, kalabalık heyetin köye son gezisinin bundan kaynaklandığı öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız