SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman- Malatya Yoluna Bombalı Tuzak

0
Güncellendi - 2017-09-01 01:13:27
Adıyaman- Malatya Yoluna Bombalı Tuzak
A- A+ PAYLAŞ

  • Adıyaman'ın Çelikhan üzerinden Malatya ulaşımını sağlayan karayolunda askeri araca tuzak olarak teröristlerce döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatılırken, şans eseri can kaybı olmadı, yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Adıyaman-Malatya karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Adıyaman- Malatya karayolu Ormaniçi köyü yakınlarında bulunan Birik Kuze Deresi mevkiinde arazi arama tarama faaliyeti için göreve giden Kirpi tipi askeri aracın geçişi esnasında terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) infilak ettirildi. EYP’nin saniyeler önce patlatılması olası can kaybının önüne geçti. Bombalı saldırıda ölü ve yaralı bulunmazken, askeri araçta herhangi bir hasar meydana gelmedi. Bölgede 2 metre derinliğinde çukur oluştu.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda asker ve güvenlik korucusu sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgeye hakim kayalık bölgede terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınak bulunurken içerisinde yaşam malzemesi olduğu ifade edildi.

Patlama sonrasında uzun süre Adıyaman-Malatya karayolu trafiğe kapatılırken, olay yerine İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy gelerek incelemede bulundu. Jandarma ekipleri teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Bir süre sonra karayolunda kontrollü olarak trafik akışı sağlandı.

ADIYAMAN VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI..

Bu arada, Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “30 Ağustos 2017 günü saat 16.50 sıralarında Adıyaman-Çelikhan yolu Ormaniçi ve Palanlı köyü mevkiinde yol kenarına yeni döşendiği anlaşılan ve el yapımı olduğu değerlendirilen patlayıcı zırhlı aracın geçtiği esnada bölücü terör örgütü PKK/PYD mensupları tarafından uzaktan kumanda ile patlatılmıştır. Olayda herhangi can kaybı ve hasar meydana gelmemiştir. Teröristlerin yakalanması için güvenlik kuvvetlerimizce geniş çaplı operasyon başlatılmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız