SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman Yolu Ne Zaman?

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:46
Adıyaman Yolu Ne Zaman?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Adıyaman arasındaki karayolu ulaşımını 79 kilometre kısaltan, bu ile Çırmıhtı- Çelikhan üzerinden ulaşımı sağlayacak karayolunun, geçen yıl asfaltlanamayan 10 kilometrelik bölümünde, Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmıyor. Yolun bu bölümü asfaltlanmadığı için, yol resmen ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Halen Gölbaşı üzerinden toplam 185 kilometre olan Malatya- Adıyaman arasındaki karayolu mesafesini 106 kilometreye indiren yeni güzergahta geçtiğimiz yıl yağışlı mevsime girildiği için 10 kilometrelik bölümde asfaltlama yapılamamış, bu bölüm stablize olarak kalmıştı. Yol tamamlanmadığı için trafik güvenliği açısından önemli olan yol çizgileri, işaret levhaları da konmadığından, Karayolları yolu ulaşıma açmamış, kullanımları önlemek için yol girişine fiziki engel koymuştu. Ancak, buna rağmen "emniyetsiz" durumda olan bu yolun vatandaşlar tarafından kullanılmakta olduğu ifade ediliyor.

1969 yılında projelendirilen ve 46 yıldır her iki ilin de gündeminde olan yeni Adıyaman yolunun hizmete açılabilmesi için, 10 kilometrelik bölümündeki asfaltlama çalışmasına ne zaman başlanacağı, yolun tüm alt yapısı tamamlanarak ne zaman ulaşıma açılacağı merak konusu oldu.

FOTOĞRAF: Adıyaman yolunun yeni güzergahında asfaltı yapılmamış bölümden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız